Areavisual distribuirà per les televisions llatinoamericanes l’espot de Leo Messi contra el “Mal de chagas”
L’espot de sensibilització contra aquesta malaltia, que afecta 10 milions de persones al continent americà i provoca més de 10.000 morts cada any, ha estat impulsat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, la fundació del futbolista i la Fundació del FCBarcelona.

L’empresa de comunicació Areavisual Project posa en marxa, en les properres setmanes, una intensa acció de promoció d’aquest espot entre les cadenes de televisió, públiques i privades, de tota Llatinoamèrica, i facilitarà la descàrrega gratuïta de l’spot en qualitat broadcast per a les televisions que es comprometin a emetre’l.-a trraves del portal www.areavisual.org- L’objectiu de l’acció és assolir una forta penetració d’aquest spot de sensibilització entre les famílies d’aquests països per promoure que les persones que puguin patir la malaltia de Chagas es facin les proves de detecció i, en cas necessari, iniciïn ràpidament el seu tractament mèdic per guarir-se.
El vídeo explica la història real de Miguel Baltasar García, un argentí de 85 anys que va patir la malaltia de Chagas i que ara viu a Barcelona. Gràcies a fer-se les proves mèdiques quan era jove i de fer-se el tractament farmacològic, Miguel Baltasar ha aconseguit guanyar la malaltia i, anys més tard, veure assolit un dels seus grans somnis: conèixer el seu ídol Leo Messi al Camp Nou.
Aquest espot és l’eina més important de la campanya de sensibilització “Guanya al silenci. Guanya a la malaltia de Chagas”, promoguda per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, la Fundació FC Barcelona, la mateixa Fundació Leo Messi, el Banc Interamericà de Desenvolupament i el Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut, amb la col•laboració de l’Organització Mundial de la Salut, la Federació d’Associacions de Persones Afectades per la Malaltia de Chagas (FindeChagas), el Barcelona Institute For Global Health i la Fundació Mundo Sano.
La malaltia de Chagas o “mal de Chagas” està causada per un paràsit unicel•lular i és transmesa principalment a través d’un tipus de xinxes que xuclen la sang dels humans, i que solen viure a les esquerdes de les cases, a les zones rurals o periurbanes d’Amèrica Llatina. S’estima que 10 milions de persones la pateixen a tot el món, principalment a l’Amèrica Llatina; i que més de 25 milions corren el risc de contreure-la. La seva mortalitat és molt elevada quan es fa crònica, superant les 10.000 persones cada any, ja que només un 10% dels malalts es fan les proves de detecció que vol promoure aquesta campanya. Els tractaments mèdics són molt efectius, sobretot si s’administren poc després d’adquirir la infecció; per això és clau la seva detecció precoç (més informació en aquesta nota de l’OMS).
Areavisual Project, empresa catalana amb experiència en la comunicació del i per al món audiovisual, és la promotora del portal www.areavisual.org de relació entre televisions, productores, empreses de serveis audiovisuals i professionals del sector de Llatinoamèrica, Portugal i l’Estat espanyol. Aquest portal és una iniciativa pionera que omple l’espai entre les publicacions online especialitzades i els grups professionals nascuts a les xarxes socials generalistes. Actualment està treballant en nous projectes i serveis per enfortir les relacions professionals en una de les regions de més fort creixement de la producció i consum televisiu a nivell mundial.

Podeu veure aquest espot en baixa resolució a http://vimeo.com/54154229.
Per a qualsevol consulta sobre aquesta acció de sensibilització social, podeu posar-vos en contacte amb Areavisual Project SLU, al telèfon 932375411