La televisió local de TDT Canal Català ha anunciat aquesta tarda el seu imminent tancament, segons informa “El Periódico”. La notícia l’ha confirmat el periodista Carlos Fuentes a l’emissió del programa que presenta en aquesta televisió. A l’inici de l’espai, Fuentes ha donat la notícia i explica que s’ha reunit amb el conseller delegat, Nicola Pedrazzoli, el qual li ha confirmat la fi de les emissions i li ha demanat que ho fes públic durant l’emissió del seu programa.

La notícia del tancament ha sorprès els convidats en el debat -entre ells, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i l’exdiputat d’ERC Joan Ridao-, que no tenien idea d’aquesta decisió. L’alcalde popular s’ha ofert per intentar ajudar, i Fuentes li ha respost que la culpa d’aquest final l’ha de parlar “amb el PSC i el Grup Godó”.

Encara que el tancament de Canal Català sembla irremeiable, no per això deixarà d’emetre. És a dir, fonts del sector han confirmat que existeixen moltes possibilitats que Canal Català sigui absorbit aviat per una cadena de televisions locals, Metropolitan TV, que emetria a Catalunya a través de l’actual freqüència de Canal Català. De fet, Metropolitan TV i Canal Català pertanyen a la mateixa empresa (Smile Advertising), i el mateix Carlos Fuentes ha realitzat programes de debats per a aquesta cadena de televisions locals, que té freqüències a Madrid i a les comunitats de València (tres canals) i Andalusia (sis canals més).

Canal Català TV va néixer oficialment la Diada de l’11 de setembre del 2005, quan 13 canals locals privats i independents catalans es van unir per rebaixar costos i ampliar la cobertura. Actualment, els principals programes d’aquest canal són Catalunya opina, Opina amb Josep Puigbó, Per a llogar-hi cadires i Objetivo Aída, de la controvertida Aída Nízar. També va arribar a acords amb Tele 5 per reemetre sèries, com Siete vidas o Escenas de matrimonio.

Fa unes setmanes que Canal Català de Tarragona “va baixar la persiana” tancant així un servei públic que va començar ara fa 16 anys (abans amb el nom de Més TV i Tarraco Visió) oferint als espectadors una informació́ de proximitat, i ara es la totalitat de la capçalera qui tanca.