L’Excel·lentíssim Sr. Xavier Trias, Alcalde de Barcelona, ha rebut aquest matí els nominats dels IV Premis Gaudí i els nous Membres d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català al Palauet Albéniz de Barcelona. A la recepció també han assistit els membres dela Junta Directivai el President de l’Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, que ha recordat que “l’acte d’avui serveix per retre homenatge als veterans del nostre cinema”.

Xavier Trias ha ofert el seu suport a l’Acadèmia “per tal que el cinema català segueixi el seu procés d’internacionalització i prestigi”. L’alcalde ha recordat que “en temps de crisi la cultura és més necessària que mai i ha de ser una de les nostres prioritats, i més si és en la nostra llengua”.

Les actrius Carme Contreras i Teresa Gimpera, el director i guionista Jordi Feliu, el fundador i director de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) Josep Maixenchs, i el col·leccionista i restaurador cinematogràfic Josep Maria Queraltó han estat escollits Membres d’Honor 2012 per la seva trajectòria i contribució al cinema català. Els membres de la Junta Directiva de l’Acadèmia han lliurat unes estatuetes commemoratives als nous membres, els quals han pronunciat unes paraules d’agraïment amb l’excepció de Carme Contreras, que no ha pogut assistir a la l’acte per motius de salut; la seva filla Mª Carmen Lloret i l’actor Gal Soler ho han fet en el seu nom.

Un cop finalitzats els nomenaments, els nominats als IV Premis Gaudí s’han fet la tradicional foto de família a les portes del Palauet Albéniz juntament amb l’alcalde i el President de l’Acadèmia del Cinema Català.

La fotografia ha comptat amb un nombrós grup de representants de les pel·lícules nominades als IV Premis Gaudí, entre els que es trobaven Julio Fernández, productor executiu de Filmax per Mientras duermes; Tono Errando, co-director de Chico&Rita; Ramon Térmens, director de Catalunya Über Alles; Kike Maíllo i Claudia Vega, director i actriu d’Eva; Verónica Echegui i Icíar Bollaín, actriu i directora nominades per Katmandú. Un espejo en el cielo, i l’equip d’Open 24h, el director Carles Torras i els actors José Maria Blanco i Judith Uriach.