L’Acadèmia del Cinema Català va celebrar al Pakau de Pedralbes la III Festa d’Estiu del Cinema Català amb prop de 500 convidats del sector cinematogràfic català. Mercè Llorens, de la mà del President de l’Acadèmia del Cinema Català Joel Joan, va fer de mestra de cerimònies d’una festa amb el sector cinematogràfic català: actors, directors i productors es van congregar per a celebrar els èxits del nostre cinema.
En el transcurs de la festa es van reconèixer les produccions premiades durant l’any a festivals fora de Catalunya: un total de 30 pel·lícules han rebut fins a 106 premis en diferents categories als certàmens celebrats fora de Catalunya. D’altra banda, la Festa també va servir com a marc de presentació de les noves estrenes del cinema català d’aquest any.

Elisenda Nadal, ex-directora de Fotogramas, i Ramon Colom, propietari del Cinema Alexandra, van rebre l’homenatge de l’Acadèmia del Cinema Català en reconeixement per la seva tasca sectorial.

Ramon Colom, al recollir el premi,  va expressar la seva inquietud per el sector de l’exhibició amb aquestes paraules que reproduim integrament:

Bona nit. Des de l’ emoció per rebre aquest homenatge per el reconeixement que l´Acadèmia fa als Cinemes Alexandra per la seva trajectòria en la programació i defensa de pel·lícules del nostre País i, al mateix temps, amb una gran preocupació per l’actitud de la nostre administració cap aquest mateix cinema, que si segueix per aquest camí aconseguirà el tancament dels Cinemes Alexandra, i, des de la independència que dóna el no haver rebut cap tipus d’ajut, vull aprofitar, tal com diu el nostre President de l´Acadèmia, “davant el focus mediàtic pots amagar el cap sota l´ala o aprofitar la plataforma i dir el que penses”; doncs vull aprofitar aquest focus mediàtic per manifestar que, amb aquestes polítiques d’assetjament a les sales d’exhibició que sempre defensem al nostre cinema, al final no quedaran sales a on exhibir les nostres pel·lícules. Molt agraït i moltes gràcies a l´Acadèmia”.

A l’acte de PEdralbes també estaven el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el director de l’Insitut e les Indústries Culturals, Fèlix Riera.