Amb una gran acceptació i gran participació de publico en general, universitaris i convidats de primer ordre es va iniciar el primer Festival de Cinema Polític, amb el lema “Cinema Polític per al segle XXI”. En paraules de la seva directora “la Intenció és mirar el cinema i la política amb nous ulls, amb els ulls del nostre temps. Volem ser el punt de trobada entre creadors, polítics i un publico jove, per reflexionar junts sobre la forma d’aconseguir una democràcia avançada on la llibertat, la justícia, la igualtat, i la solidaritat siguin realitats i no paraules”

Destaquem el gran acolliment de l’especial de Ken Loach i la seva conferència, on es van analitzar elements de la situació mundial i l’actitud dels governs per no millorar per res les crisis que hi ha com la guerra, desocupació, medi ambient.  Va presento el seu film  “Route Irish” sobre el maneig fosc dels mercenaris que eren entrenats per a la guerra de l’Iraq .
Román Chalbaud, el cineasta veneçolà, va presentar “Dies de Poder” que recrea la Veneçuela en els anys 60 en la vida de Fernando Quintero i la seva lluita contra la dictadura de Marcos Pérez Jiménez, però que després és absorbit pel sistema oblidant la seva lluita. “Squat” de Christophe Coello, ens relata tot el tema dels especuladors immobiliaris que aguaiten i es van prendre Barcelona ,però que tenen en el moviment okupa un fort critico i que els han creat maldecaps davant les seves pretensions. “Cleveland contra Wall Street” dir Jean-Sthephane Bron:  Un grup d’advocats demanden a la ciutat de Cleveland als 21 bancs considerats responsables de les execucions hipotecàries ,però els bancs de Wall Street saben molt bé evitar aquests judicis.” Els Colors de la Muntanya” de Carlos Cessar Arbeláez , ens explica una interessant història de la quotidianitat de nens aficionats al futbol a les muntanyes colombianes, però que es veuen afrontats als camps de mines instal·lades per grups al marge de la Llei.

Bogotà febrer 11 de 2011