Aquest diumenge 10 setembre, a les 21.35, torna el millor cinema en format curt a “Curtcirtcuit 33”. El programa presenta tres produccions amb un palmarès excepcional: “The Fly” d’Olly Williams; “Playback”, de Nico Aguerre, i “Beerbug”, d’Ander Mendía.

“The Fly”, del director Olly Williams, és un curt de ficció creat al Regne Unit. Explica la història d’un conductor d’un cotxe de fugida que espera fora durant l’atracament en un banc i haurà de passar tres minuts d’infart abans no tornin els seus còmplices. L’únic que ha de fer és centrar-se. Aquesta producció va ser seleccionada als prestigiosos Premis Polar (SNCF), a la selecció dels millors thrillers internacionals.

“Playback”, del director Nico Aguerre, pertany al gènere de ficció. Aquest curtmetratge va ser creat a Catalunya i l’interpreta l’actriu catalana Andrea Trepat. L’argument comença amb un home que espera a la seva habitació d’hotel una jove prostituta que acaba de contractar per internet. Quan hi arriba, l’home li explica amb detall com ha arribat fins allà. “Playback” va guanyar el premi del públic al festival Most 2015.

“Beerbug”, del director Ander Mendía, és un documental animat creat al País Basc. Aquesta cinta mostra un personatge curiós que regenta una gasolinera i fa un petit descans per prendre’s una cervesa. El curt, que té una escenografia espectacular i uns personatges en 3D molt detallats, va ser nominat als Premis Goya l’any 2014.