Terra de telers, l’últim treball de Joan Frank Charansonnet, s’estrena aquest divendres 11 de desembre simultàniament a Filmin i a 25 sales de Catalunya. 

El film, del director Joan Frank Charansonnet i produït per Patchouli Films amb la participació de TV3, mostra una època important de Catalunya: el pas de la misèria del camp a la industrialització. Terra de telers és un camí màgic i poètic de la vida de dues germanes i de tots els habitants d’una colònia industrial als peus del Llobregat.

La Julieta Sorribes, una nena de sis anys, comença una nova vida amb la seva família, damunt d’un carro i amb un bagul com a únic equipatge. Els records d’una infantesa feliç, la industrialització, l’ànima d’una nena que s’ha fet dona i la duresa de la guerra fins a la caiguda de la dictadura, ens acompanyen en aquesta història durant més de 60 anys.

Pel seu director, Joan Frank Charansonnet, es tracta d’un homenatge a la dona i a totes les persones anònimes que amb el seu esforç han fet créixer el país durant el segle passat. 

La pel·lícula es va rodar a l’antiga colònia Vidal i en diferents municipis del Berguedà durant el transcurs d’un any sencer. Els seus protagonistes són Alba Lopez, Ramon Godino, Miquel Sitjar, Joan Massotkleiner, Jaume Montané, Aleix Renguel, Elena Codó, Queralt Albinyana, Jordi Pessarrodona, Sònia Guimerà, Angelina Llongueres, Alain Chipot, Montse Ribadellas, Miquel Folch, Jordi Reverté, Eduard Alejandre, Bernat Costa i el mateix Joan Frank Charansonnet. El film també compta amb més de 40 actors de repartiment i fins a 150 figurants. 

Terra de telers ha guanyat el premi a Millor Pel·lícula als premis Oriana del Festival de Cinema de Sant Andreu de la Barca i és una de les pel·lícules en llengua catalana candidata als XIII Premis Gaudí. Després que l’estrena s’hagi cancel·lat fins a tres vegades degut a la COVID-19, aquest divendres es podrà veure tant a la gran pantalla com a través d’internet. La preestrena serà un dia abans a l’antic cinema del Museu Colònia Vidal, localització de la pel·lícula.