El Festival de cinema de Girona, arriba a la seva 36na edició i es divideix enguany en dues parts diferenciades: Alpha i Beta. La part primera, Alpha, del 12 al 14 de setembre, presenta 428 curts de dibuixos animats, videocreació i videoclip, i la segona, Beta del 6 al 9 de novembre s’especialitza en documentals, ficció i infantil.

A la part Alpha s’inaugura, amb el curtmetratge “Destino” de Dalí i Disney finalitzat el 2003. Durant tres dies es podran veure gratuïtament 428 curts, a tres sales de la Casa de Cultura de Girona.

PRESENTACIÓ DE “DESTINO” DE DALI I DISNEY…

“Destino” de Dalí i Disney serà presentat per Montse Aguer directora dels Museus Dalí, qui va visionar, en representació de la Fundació Dalí, el curtmetratge a Burbank abans de l’estrena mundial, que va ser nominat als Oscar.

Els jurats estaran presidits per: Marisol Argüelles (videocreació) directora Museo Casa Estudio Diego Rivera y Frida Kahlo, Museo Museo de Arte Carrillo Gil, Comissaria de arte del Museo de Arte Moderno de Ciudad de México i experta em Remedios Varo, Cristinana Bini (Animació) Directora del Festival Done in Corto de Roma, guionista i realitzadora, Eduardo Niebla (Videoclip) Guitarrista, músic BSO.

Dalí i Disney són dos amics i genis del dibuix i la pintura, el cinema, són considerats entre els millors del segle XX. Junts van iniciar el projecte del film “Destino” que havia de formar par part de la pel·lícula “Fantasia”. Durant vuit mesos, entre 1945 i 1946, hi van treballar intensament, però a causa de la crisi de The Walt Disney Company durant la Segona Guerra Mundial, el projecte es va aturar i finalment va derivar en un curtmetratge.

El projecte es va reprendre a França i a Walt Disney Studios, on Montse Aguer va participar de la gestió. “Destino” va ser nominat a l’Oscar com a Millor Curt d’Animació l’any 2003, va guanyar el Festival d’Annecy i ha tingut una trajectòria destacada. La banda sonora va ser composta pel mestre Armando Domínguez i interpretada per Dora Luz.