Film Financing Market –FFM- és una iniciativa-pont entre productors audiovisuals, inversors i finançadors que proporciona solucions de finançament per al sector cinematogràfic. La primera i segona edició del FFM s’han dut a terme respectivament als Festivals de Sitges, a l’octubre de 2023 i al Festival de Màlaga de la pasada primavera. Ara, s’ha convocat la tercera edició, que  tindrà lloc el 9 d’octubre de 2024 al Festival de Sitges, per la qual s’obre la convocatoria per a presentar projectes.

UN PRIMER BALANÇ DEL FFM

Hem demanat un balanç de les primeres edicions i malgrat que pels acords de confidencialitat existents no es poden revelar les empreses amb les que es negocia, sí es poden donar dades quantitatives.

Jordi Mendieta, de l’equip impulsor de FFM ens explica que “entre la primera edició a Sitges i la segona a Màlaga  vàrem rebre 134 projectes que van aplicar per ser analitzats pel FFM. A la segona edició, vam donar entrada a països iberoamericans i van aplicar des de Mèxic, Colòmbia, Brasil, República Dominicana, Argentina, Xile i Uruguay”.

“D’aquest total, ens segueix explicant Jordi Mendieta, després de l’estudi econòmic financer i de l’anàlisi de les dades, vàrem seleccionar  24 projectes, 13 de Sitges i 11 de Màlaga, que complien els criteris de selecció que oferim als nostres estructuradors/inversors. D´aquests,  20 han contractat els serveis dels nostres estructuradors per a la tramitació del crèdit fiscal, 10 dels quals ja l’han signat i els altres segueixen pendents de l’exercici fiscal. Quatre dels projectes han tancat un acord de préstec particular, altres 5 de crèdit bancari. Dos projectes han tancat una quantitat d’inversió a risc i 2 més encara estan negociant”.

Amb aquestes xifres a la mà és evident que la iniciativa està sent reeixida. El nostre interlocutor ens ho confirma i ens explica també que el recorregut pot ser llarg ja que “hi ha projectes que s’han estructurat entre el crèdit fiscal i el crèdit particular i d’altres entre el crèdit fiscal i el crèdit a risc”. Els articuladors del FFM també ens expliquen que “en relació a projectes de països llatinoamericans, els hem facilitat el contacte amb productores espanyoles per complir els requisits de les nostres bases”.

EN MARXA LA TERCERA EDICIÓ

Desprès d’aquest balanç positiu ara s’acaba d’anunciar l’obertura del termini d’inscripció per la tercera edició. En aquest cas, la convocatòria va dirigida a aquells projectes de llargmetratge nacionals amb un pressupost de més d’1M€ i un mínim del 60% del finançament garantit que busquin finançament complementari. En el cas dels projectes iberoamericans,els mínims són: 500.000€ de pressupost i 50% de finançament garantit.

Podeu consultar les bases de participació a la pàgina web: