SUNCINE, el Festival de Cinema de Medi Ambient, esdeveniment de referència en el seu gènere a l’àmbit europeu, que ja va assolir la seva trentena edició, va convocar el desembre del 2023, a Barcelona una «Jornada sobre la Sostenibilitat als Ecosistemes del Cinema» , coorganitzada amb l’Institut de Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), Ministeri de Cultura d’Espanya.

El format escollit va ser una trobada tancada entre professionals rellevants de les diferents branques de l’ecosistema audiovisual espanyol, analitzant l’atenció a la sostenibilitat des de la preproducció fins als circuits d’exhibició com a sales i plataformes.

Les ponències van ser enriquidores i el debat molt constructiu, que encara sense esgotar la temàtica plantejada va aconseguir una fotografia força precisa de l’estat actual de la sostenibilitat a la nostra indústria.

D’aquella trobada, ara disposem de la relatoria de la Jornada, què es pot utilitzar com una eina d’estudi, reflexió i treball. Un punt de referència que ens permeti avançar cap a nous reptes i objectius.

Com ens expliquen els organitzadors «Esperem que la gaudeixin tant com ho hem fet nosaltres, i ens emplacem per a una propera Jornada, per aprofundir i millorar la nostra indústria i professió en termes de sostenibilitat, tenint en compte totes les potes. Com va apuntar Chus López: «No podem parlar de sostenibilitat ambiental sense tenir en compte els drets humans, la justícia social i els sistemes de governança», entre d’altres punts».

ACCÉS A LA RELATÒRIA «SOSTENIBILITAT ALS ECOSISTEMES DEL CINEMA»