L’exposició consta d’una selecció d’obres d’autors nacionals i internacionals representatius de la fotografia contemporània agrupades temàtica i estèticament: espais fabrils; paisatges construïts, naturals, habitats; color i records. Per a cadascun d’aquests ambients s’han creat essències que responen a associacions entre allò visual i allò olfactiu, proposant una experiència única per als sentits. “Elèctric i llunyà” és una expressió del perfumista Ernesto Ventós per evocar una olor vinculada a una de les obres que conformen colección olorVISUAL. La particularitat de la col·lecció radica en la relació dels sentits visual i olfactiu.

“Elèctric i llunyà” és també el títol d’aquesta exposició que, amb una selecció de 87 obres d’alguns dels més destacats fotògrafs contemporanis nacionals i internacionals, vol relacionar el llenguatge fotogràfic i la percepció, a través dels ulls i del nas. L’agrupació de les fotografies s’ha fet a partir de sintonies estètiques i conceptuals, moltes de les quals es complementen amb notes olfactives que de forma intermitent ens acompanyen durant tot el recorregut. En l’exposició també podem llegir petits textos, frases o aforismes dels artistes sobre les sensacions olfactives que cada una de les obres els susciten.

 

Mes info en aquest enllaç: Tecla Sala