El Consell Professional d’Informatius de TV3 va enviar ahir un contundent comunicat sobre el salt a la política d’un dels seus meteoròlegs estrella, Tomàs Molina, que va anunciar fa uns dies que serà el número 2 d’ERC a les eleccions europees del juny.

En un comunicat fet públic a les xarxes socials, el Consell qualifica com un cop a la “independència periodística” de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). “L’associació d’una cara visible dels informatius malmet la nostra imatge”, han defensat. En el text, es reconeix que Molina té dret a entrar en política, però s’afirma que la decisió ha generat malestar a la redacció precisament perquè pot afectar la credibilitat de la televisió pública. “Contribueix a associar-nos a determinats postulats polítics”, ho emmarquen en el fet que els principis de la casa estableixen que la creació de continguts ha de ser “independent del poder” i estar guiada per criteris professionals i de servei públic.

Segons el personal d’Informatius, el fet que Molina hagi fet el salt de la televisió a ERC “eclipsa la bona feina que intentem fer cada dia per preservar aquesta distància”. Per tot plegat, demanen que el seguiment que se li faci quan arribi la campanya i els comicis sigui el mateix que se li faria a qualsevol altre candidat i exigeixen que se’ls informi sobre les condicions amb què, arribat el cas, podria tornar a la televisió per no malmetre més la imatge de la casa.

ENLLAÇ AMB COMUNICAT A TWITTER