“Heavies tendres” es podrà veure als cinemes a partir del 21 de desembre, anys després de passar per la Televisió de Catalunya en format sèrie, aquest llarg d’animació arriba als cinemes d’arreu del territori. El film, està dirigit pel cineasta novell Joan Tomàs Monfort i produït per Juanjo Sáez i Laia Servera. Transportant-nos a la Barcelona dels anys 90, la pel·lícula explica la història d’en Juanjo, un adolescent asmàtic protegit per la seva família fins al punt d’ofegar-lo, i en Miquel, la mare del qual ha intentat tirar endavant sola la família davant l’absència del pare. Ambdós trobaran en l’amistat i la música heavy un refugi del món gris en el que viuen.

A partir del 22 de desembre a la gran pantalla arriba l’estrena de l’òpera prima d’Abigail Schaaff, L’home dels nassos. El film, produït per l’acadèmica Lina Badenes, Núria Velasco, Ana Camacho i Alexandra Lebrett, compta amb la interpretació d’Iván Benet i Pablo Derqui.

La història es remunta a l’hivern de l’any 1968. En un petit poble de muntanya, tres nens intenten escapar-se de l’home dels nassos, un ésser llegendari que captura els infants mentiders durant l’últim dia de l’any. Però ells no són els únics que el temen: les mentides del passat també es poden ensumar.

A partir del 15 de desembre als cinemes Hèctor Hernández presenta Beach House, dirigida i produïda per ell mateix,  juntament amb els acadèmics Carles Torras, Sergio Adrià, Aram Garriga, i Pere Barrios Sturlese.

El thriller, rodat a Magaluf, compta amb les interpretacions d’Albert Carbó, Francesc Colomer, Martí Atance i Nina Gusea, i se centra en les vacances de tres amics a Mallorca. El viatge, que prometia festa i diversió, s’acaba convertint en el seu pitjor malson quan un d’ells s’enamora d’una turista que resulta ser la xicota d’un mafiós rus.

Beach House, candidat als XVI Premis Gaudí, és el tercer llargmetratge del director, després de firmar El cadàver d’Anna Fritz (2015) i Day of the Dead: Bloodline (2017), amb el que va recollir el Premi a la Millor Pel·lícula Internacional i al Millor Director al Mammoth Film Festival (EUA).