El proper dilluns 9 d’octubre a les 16:00h, en el Producers Meet Producers  dins del Festival de Sitges, tornem amb les masterclass de PONT AL CONEIXEMENT.  La primera cita serà ‘La IA en la producción y creación cinematografica ’, a càrrec d’Anna Giralt (GusanoFilms).

Anna Giralt Gris és cineasta i investigadora. Cofundadora de GusanoFilms i del laboratori de recerca aplicada i creació cinematogràfica Artefacto: algorithmic moving image, des d’on investiga les interseccions entre la tecnologia i el cinema.
Les seves pel·lícules i projectes new media han estat seleccionats i premiats a festivals com CPH:DOXVisions du RéelHotDocsSXSWIDFAMàlaga o DocsBarcelona entre d’altres.
Llicenciada en comunicació audiovisual i màster en recerca en comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, és coordinadora del curs de postgrau “Cinema, algoritmes i intel·ligència artificial” de la UAB i professora associada de la UPF. Ha col·laborat amb el CCCBFundación Foto ColectaniaMediaLab Prado o Sónar+D, entre d’altres.

La IA està modelant la indústria cinematogràfica i planteja noves oportunitats, però també reptes únics. En aquesta masterclass explorarem com la IA està redefinint la producció cinematogràfica: des de l’automatització de certs processos, fins a la generació de contingut creatiu. Analitzarem les eines més avançades, les aplicacions pràctiques i el que significa per als i les professionals del cinema.

Artefacto

Un laboratori de recerca aplicada que a través d’un enfocament experimental i interdisciplinari, genera noves metodologies i eines computacionals per a la creació cinematogràfica. Té com a objectius principals fomentar sinergies entre el sector acadèmic, artístic i professional per desenvolupar i investigar mètodes computacionals des d’una perspectiva crítica, així com produir cinema independent a través d’aquesta aproximació.

Inscriu-te!