Fibracat TV ha deixat d’emetre, després de dos anys de retransmissions a través de les freqüències d’Emissions Digitals de Catalunya (EDICA), segons informa el mitjà digital Principal.Cat. Sembla que ha estat una decisió presa unilateralment per part d’Avatel, última propietària de la cadena, després de mesos d’impagaments.

Fibracat TV no emet des del dia 1 de gener de 2023 per TDT, dos anys i mig després de l’estrena, donat com assegura el mitjà Principal, a l’empresa EDICA -propietària de la concessió- li consten sis mesos d’impagaments, concretament des del mes de juny de 2021.

La situació sembla sorprenent ja que Fibracat havia pagat sempre en termini, i els impagaments no s’havien produït fins que va comprar-la Avatel. Fibracata era la marca comercial de l’empresa manresana de telecomunicacions Altecom, que ofereix serveis de telefonia fixa i mòbil, així com accés a internet i televisió per fibra òptica que va ser comprada per Avatel, un operador mòbil virtual independent que ofereix serveis de telefonia amb cobertura Movistar, amb seu a Alcobendas.

Fibracat va enviar un burofax a EDICA amb data 29 de desembre de 2022 per comunicar a la propietat del servei que cessaria les emissions només dos dies més tard, el 31 de desembre. Des de l’1 de gener, Fibracat TV ja no es pot veure per TDT.

En els darrers anys, Avatel ha adquirit també canals de televisió en alta definició emesos per TDT, com els coneguts Canal Cocina, AMC o Dark. Fins aquest Cap d’Any, a la llista també hi havia Fibracat TV.