El proper dimecres 26 d’octubre, a les 19:15h al Phenomena de Barcelona, s’inaugura la 10a edició de l’Asian Film Festival Barcelona, el festival de cinema asiàtic d’autor que ha esdevingut el màxim referent d’aquest cinema al nostre país. Cinemes Girona, Phenomena, CaixaForum i Zumzeig són les seus d’aquest any per a les projeccions de cinema presencials, mentre que la plataforma FILMIN ho serà per a les sessions en línia.

AFFFBCN 2022 abasta una extensió geogràfica que va des de l’Àsia Central, amb la participació de cinematografies procedents de tres ex repúbliques soviètiques, Kazakhstan, Kirguizistan i Uzbekistan, a les quals se sumen  Iran, Mongòlia i Afganistan; Àsia Meridional està representada per Índia, Pakistan, Bangla Desh i Sri Lanka; el Sud-est asiàtic per les Filipines, Indonèsia, Tailàndia, Singapur, Malàisia, Laos, Cambodja i Vietnam; Àsia Oriental per Xina, Corea, Japó; i finalment el Pacífic per Austràlia i Nova Zelanda. 

La sala Phenomena acollirà la pel·lícula inaugural el proper 26 d’octubre, amb la projecció de Sardar Udham (2021) del director indi Shoojit Sircar, que serà a Barcelona per l’estrena del film

The Drover’s Wife. The legend of Molly Johnson, (2021), dirigida per l’australiana Leah Purcell serà la pel·lícula encarregada de clausurar el Festival el 6 de novembre (20h. Cinemes Girona). És un drama revisionista sobre la lluita d’una dona per tirar endavant els fills i la granja familiar davant l’absència del marit.

El Festival distribueix la seva programació en cinc seccionstotes a concursOficialOficial PanoramaDiscoveriesNETPAC i Especial. Cadascuna compta amb els seus jurats corresponents integrat per directors, crítics de cinema i escriptors. L’AFFBCN concedirà quinze premis: a la millor pel·lículamillor director i millor guió per a cadascuna de les seccions a concurs. 

Per a la directora del AFFFBCN 2022, Menene Gras Balaguer “la desena edició del Festival vol ser tan representativa com sigui possible del cinema experimental i independent més recent del continent asiàtic, i malgrat destaquen algunes cinematografies com són les de l’Índia, l’Iran, la Xina o Corea del Sud també es projecten títols d’altres països asiàtics menys reconeguts o amb menor projecció”. 


Podeu consultar tota la programació del AFFBCN 2022 aquí:
PROGRAMACIÓ – AFFBCN 2022