La vuitena edició del Festival Internacional de cinema Begut Costa Brava va finalitzar el 12 d’octubre amb un gran èxit de públic, de totes les edats, que tornà a demostrar el paper estratègic que juguen esdeveniments com aquests en la creació i fidelització de públics per a les sales de cinema. Una qüestió que ja va ser comentada en una anterior crònica.

D’esquerra a dreta, la directora del festival, Clara Dato, el seu director artístic, Santi Lapeira, Berta Garcia_Lacht, Judith Colell, Oti Rodríguez Marchante, de l’equip de continguts, i Joan Ramon Armadàs, presentador del festival

Un altre element a destacar d’aquest festival, dedicat a la comèdia cinematogràfica va ser la jornada dedicada al talent femení. Després d’una sessió matinal que. amb el títol “la mirada femenina”, varen projectar-se 8 curtmetratges, se celebrà un dinar-col·loqui protagonitzat per dues directores que representen dues generacions d’autores cinematogràfiques: Berta Garcia-Lacht, que acabaria guanyant “ex aequo” el premir al millor curt del festival amb Maruja, i Judith Colell, president de l’Acadèmia del Cinema Català.

Totes dues van valorar la tasca que entitats com la mateixa Acadèmia, Dones Visuals a Catalunya i CIMA en l’àmbit estatal, estan fent perquè el talent femení vagi guanyant no només el corresponent reconeixement, sinó que vagi assolint espais de normalitat dins de la indústria. Judith Colell va destacar la dificultat amb què es van trobar ella i altres directores de la seva generació pel fet que no tenir referents femenins quan va començar la seva trajectòria professional. Una situació que, feliçment, ha estat superada. Però a la conversa en van sortir d’altres obstacles, com és la dificultat que es troben les noves generacions no per fer l’opera prima, que compta amb els ajuts establerts per a nous creadors, sinó per tirar endavant la segona obra; quan cal

Espais de reflexió i conversa com el que ha fet possible el Begur Film Festival són una magnífica oportunitat perquè els professionals i el públic comparteixin els reptes i anhels que fan bategar el món del cinema. I arribar la plena igualtat entre dones i homes en sectors com la direcció o les àrees tècniques és un dels més importants que tenim entre mans.