The water murmurs’ es projectarà en la Sessió Inaugural, el divendres 21 d’octubre a les 21 hores, al Teatre Zorrilla de Badalona i serà una ‘première’ a Catalunya

Pedro Casablanc, Macarena Gómez i el ‘bailaor’ El Yiyo seran a la Sessió Inaugural per presentar  els curtmetratges del qual en són els protagonistes

El curt que va guanyar la Palma d’Or al Millor Curtmetratge al passat Festival de Canes, ‘The water murmurs’, obrirà la 48a edició de FILMETS Badalona Film Festival. Aquesta pel·lícula es projectarà al Teatre Zorrilla de Badalona a la Sessió Inaugural de FILMETS, que es farà el divendres 21 d’octubre a les 21 hores. La 48a edició del festival FILMETS es farà del 21 al 30 d’octubre.

‘The water murmurs’ es presentarà, a més, a FILMETS en qualitat de ‘première’ a Catalunya ja que fins ara no s’ha estrenat mai al nostre país.

Es tracta d’una pel·lícula xinesa, del  gènere de ficció, de 15 minuts i estrenada el mes de maig de 2022 i dirigida per Story Chen, i que está protagonitzada per Taiwen Zhang, Annabel Yao i Rongxi Li.

‘The water murmurs’ situa l’acció just després que un asteroide colpegi la Terra. Aleshores les erupcions volcàniques submarines corren el risc de submergir un poble riberenc i els seus habitants comencen a fugir cap a l’interior. El dia abans de partir, la protagonista de la història, Nia, s’acomiada d’un amic de la infància, però en el seu camí es creua amb alguns dels habitants del poble. A poc a poc, els seus records del poble comencen a aclarir-se en la seva ment.

Pedro Casablanc, Macarena Gómez i el ‘bailaor’ El Yiyo presentaran els seus curts a la Sessió Inaugural, al Teatre Zorrilla de Badalona

A la Sessió Inaugural de FILMETS hi seran presents els coneguts actors Pedro Casablanc i Macarena Gómez, que presentaran el curtmetratge ‘Takbir’, una producció catalana escrita i dirigida per Jordi Calvet, que també assistirà a la projecció. També pujarà a l’escenari del Teatre Zorrilla el ‘bailaor’ El Yiyo, però no per ballar sinó per presentar la pel·lícula que protagonitza, ‘Tu niño’.

El curtmetratge ‘Takbir’ està protagonitzada per Pedro Casablanc, Macarena Gómez,  Iván Hidalgo,  Xènia Tostado,  Melyssa Pinto, Octavi Pujades i Guiomar Puerta. ‘Takbir’ farà la seva estrena oficial a Catalunya al festival FILMETS, on hi seran presents actors, actrius i el director.

La pel·lícula comença quan un escriptor es presenta en una comissaria a Madrid per denunciar que sense voler s’ha convertit en l’ideòleg dels últims atemptats de l’ISIS al món. A partir d’aquí es desenvolupa una trama que té com a punt culminant la comissió o no d’un atemptat terrorista a la capital d’Espanya. Es tracta d’un curt de només 15 minuts però amb una tensió constant.

 ‘Tu niño’ és una pel·lícula amb coproducció de Catalunya, França i Estats Units d’Amèrica del gènere de ficció de 16 minuts. Està dirigida i escrita per Sergi Castellà i interpretada pel ‘bailaor’ El Yiyo, que ha estat definit pels especialistes musicals com el nou rostre del flamenc actual

La pel·lícula és una carta d’amor d’un fill desitjant connectar amb el seu llunyà pare. El viatge d’un ‘bailaor’ gitano que deixa la seva comunitat a Badalona per submergir-se a la ciutat de Los Ángeles. Sense saber gaire bé que és el que cerca, El Niño es perd en el submón d’una societat en decadència.

El darrer curt de Belén Rueda també es presenta a la Sessió Inaugural

Tot i que no pot ser a Badalona perquè està rodant una pel·lícula, l’actriu Belén Rueda també estarà present a la Sessió Inaugural de FILMETS amb la projecció del curtmetratge ‘La inquilina’, del qual n’és la protagonista, i amb la projecció d’una salutació gravada que enviarà al festival FILMETS.

‘La inquilina’ és una pel·lícula espanyola, del gènere de ficció i de 10 minuts.

Està dirigida per Lucas Paulino i Ángel Torres i protagonitzada per Belén Rueda, Soledad Osorio i Elvira Arce.

El seu argument explica que la Mia, paper que interpreta Belén Rueda, es desperta un matí amb un estrany dolor a la cama. A poc a poc, la coixesa es va accentuant fins una dona que no coneix i amb qui es creua pel carrer li diu que aquell dolor no és el que sembla. O fa un conjur aquella mateixa nit o la seva vida mai tornarà a ser la mateixa.

Un festival únicament presencial amb 215 pel·lícules en competició

A diferència de les dues passades edicions, FILMETS tornarà aquest 2022 al seu projecte original de ser un festival competitiu únicament presencial. Així, s’han previst 24 sessions temàtiques on es projectaran 215 curts en competició i que aspiren a guanyar una de les Venus, els guardons que atorga el festival.

El festival té tres seus competitives: el Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. També hi haurà 4 seus més oficials però no competitives on es projectaran curtmetratges: l’Hospital Germans Trias de Badalona, l’Institut Guttmann de Badalona, els centres sanitaris de Badalona Serveis Assistencials i la seu de l’IFP-Grupo Planeta.