El fotoperiodisme estarà al punt de mira de “Visa pour l’Image” a Perpinyà, aplegant a professionals del sector i aficionats, del 27 d’agost a l’11 de setembre de 2022. Aquesta 34a edició, centrada en els conflictes armats i la pandèmia, troba les seves exposicions en diversos llocs patrimonials de la ciutat, les seves vetllades de projeccions a l’aire lliure, les seves trobades i conferències així com els seus lliuraments de premis.

Exposicions per tota la ciutat de Perpinyà

Entrada gratuïta, tots els dies de 10 a 20 h, del 27 d’agost a l’11 de setembre de 2022. Les exposicions romanen obertes especialment per a grups escolars (previa cita) del 12 al 16 de setembre i del 19 al 23 de setembre. Per als qui no puguin estar presents a Perpinyà a principis de setembre, es podrà visitar la majoria de les exposicions de manera virtual a la web de Visa pour l’Image.

“Tots” en retirada de Françoise Hugier

1 Ocean d’Alexis Rosenfeld amb la Unesco

Al cor de la rebel·lió birmana de Siegfried Modola

Bany de multitud de Jean-Claude Coutausse per a Le Monde

A les cambres de la ment de Valerio Bispuri Días Eternos: Veneçuela, Salvador, Guatemala (2017-2022) d’Ana Maria Arévalo Gosen, guanyadora del Premi Camille Lepage 2021

Al marge d’Eugene Richards

Entre guerra i pau de Goran Tomasevic Hafizas de Sabiha Cimen, guanyadora de la Canon Female Photojonalist Fellowship 2020

Happy Pills de Paolo Woods, Arnaud Robert

El final d’una guerra sense fi d’Andrew Quilty per a l’Agence Vu’

La sisena extinció d’Alain Ernoult

El dotzè viatge de la goleta Tara de Maéva Bardy per a la Tara Ocean Foundation amb la participació de la revista Figaro Mariupol,

Ucraïna per Mstyslav Chernov, Evgeny Maloletka per a The Associated Press World

Fisheries de George Steinmetz Bush pilots a Alaska d’Acacia Johnson, guanyadora de la Canon Female Photojonalist Fellowship 2021

Sense treva per Tamara Saade Zor

Al gueto romaní més gran d’Europa per Selene Magnolia

Tardes de projecció al Campo Santo Del 27 d’agost a l’11 de setembre s’emetran cada vespre a les 21:30 h exposicions dels millors temes fotoperiodístics d’arreu del món que recorren els fets significatius de l’any.

Del 29 d’agost al 3 de setembre es projectaran cada vespre a les 21:30 hores projeccions a l’aire lliure que recorren les fites de l’any. Les projeccions s’emetran en directe al Théâtre de l’Archipel (també lloc de reserva en cas de mal temps). El públic també podrà gaudir de seqüències de 9 a 10 minuts especialment produïdes per ser emeses al web visapourlimage.com.

Al programa d’aquesta edició 2022: les notícies de l’any a tots els continents: guerres, crisis, política, insòlits, esport, cultura, ciència, medi ambient… (llista no exhaustiva i subjecta a modificacions) La guerra a Ucraïna Afganistan després del retorn dels talibans Síria, Iemen, Sudan: conflictes de fons Canvi climàtic República Democràtica del Congo Les eleccions presidencials a França Homenatge a Tom Stoddart, Sabine Weiss, Francis Apesteguy, Steve Schapiro David Turnley, 50 anys de fotoperiodisme 40 anys de l’agència laif Reunions, debats i conferències Espace Nouvelles Ecritures, llibreria Sauramps, lectures de portafolis, ARTE Reportage i grans notícies, Trobada amb fotògrafs expositors, lliurament del Premi Mentor – Freelens Els millors temes fotoperiodístics d’arreu del món premiats

A partir del 31 d’agost s’entregaran diversos premis que premien els millors reportatges de l’any passat, entre ells el Visa d’or News del 3 de setembre. Cada any s’atorguen premis a reportatges de diferents categories, entre els quals destaquen: les “Visas d’or” (en les categories Notícies, Revistes i Premsa Diària), el Premi Ciutat de Perpinyà Rémi Ochlik, el Premi Camille Lepage, el Visa d’or humanitari. del Comitè Internacional de la Creu Roja, el Premi Pierre-et-Alexandra-Boulat, el Premi ANI-PixTrakk, el Premi Carmignac de fotoperiodisme, la Visa d’or d’honneur de la revista Figaro i la Visa d’or de franceinfo Informació digital. Centrat en el premi Visa d’or d’informació digital franceinfo

Disposeu de tota la informació i programes en aquest enllaç