Curs Online. “Revisitar els clàssics en temps d’incertesa” per Óscar Pérez

“És veritat que el cinema está tocat de mort o només es tracta d’un altre eslògan per promocionar Netflix? En un moment d’exaltació de lo nou (algoritmes, plataformes, Originals), necessitem mirar enrere per continuar avançant. O això sembla desprendre’s dels últims treballs de Spielberg, Del Toro, Scorsese, Fincher, Schrader, entre d’altres.”

Óscar Pérez

Programa:

REVISITAR Els clàssics en temps d’incertesa

1. Reinterpretacions i relectures. Parlarem de la necessitat dels cineastes de mirar enrere per seguir avançant. Explorarem les ressonàncies dels grans mestres al cinema recent de Paul Schrader (El contador de cartes, El reverendo) i Steven Spielberg (West Side Story).

2. Els fantasmes del passat. Parlarem de la fi de les històries en un moment on s’imposen els Originals i els algoritmes de les plataformes. Explorarem el poder evocador del cinema com a possible resposta amb títols com Honor de cavalleria (Albert Serra), Hollywood Talkies (Oscar Pérez) i Tren de sombras (Jose Luís Guerín).

3. Com t’agradaria recordar-los? Parlarem de la tercera edat d’or del cinema actual a partir dels últims treballs de cineastes que han superat la barrera dels 70 anys. Reflexionarem sobre les darreres imatges amb regust de comiat de pel·lícules com El irlandès (Martin Scorsese), Mula (Clint Eastwood) i Dolor y gloria (Pedro Almodóvar).

Preus:

35€
25€ si pertanys a un cineclub federat. Has de posar-ho al formulari per tal poguem comprovar-ho

Omple el formulari aquí per inscriure’t

Fes la transferència a:
La Caixa
IBAN ES72 2100 3197 21 2200147117

Una vegada feta la transferència envian’s el comprovant a fcc@federaciocatalanacineclubs.cat. Fins no enviar el comprovant no donarem per finalitzar el procés d’inscripció.