Recuperem aquest text, publicat a les Xarxes Socials per @SergeSvetnoy , Gaffer (cap d’ elèctrics) habitual i gran amic de la desapareguda Directora de Fotografia Halyna Hutchins:


He rebut centenars de trucades, missatges de text, cartes amb paraules de suport i condolències des del dia de la tragèdia amb Halyna Hutchins, i estic molt agraït a tots. Sí, coneixia a Halyna, no des de fa un any… vaig treballar amb ella en casi totes les seves pel·lícules. A vegades hem compartit menjar i aigua. Ens hem fregit al sol, ens hem congelat a la neu… Cuidàvem l’un a l’altre. Sí, puc decir amb 100% de confiança que era la meva amiga.
¡¡¡ERA!!!
També vaig rebre moltes trucades de diferents fonts de comunicació de múltiples països demanant que expliqui que va succeir; també de nombroses escoles de cine i universitats per tal que els estudiants coneguessin que necessita més atenció.
Sí, estava colze a colze amb Halyna durant aquest moment fatal que li va costar la vida i va arribar al director Joel Souza. La tenia als meus braços mentre es moría. La seva sang estava a les meves mans.
Voldria dir la meva opinió sobre perquè ha succeït això. Creo que tinc dret a fer-ho.
És culpa de la negligència i el poc professionalisme.
La negligencia de la persona que se suposa que havia de revisar l’arma en el set; la persona que tenia que anunciar que l’arma carregada estava en el set no ho va fer, la persona que hauria d’haver revisat aquesta arma abans de portar-la al set, tampoc ho va fer.

¡I la MORT D’UNA PERSONA HUMANA ES EL RESULTAT!
Estic segur de que teníem els professionals en tots els departaments, excepte un, el departament responsable de les armes. No hi ha manera de que una dona de vint-i-quatre anys pugui ser una professional de l’armeria; no hi ha manera de que la seva amiga de més o menys la mateixa edat, de l’escola, el veinat, Instagram o Deu sap d’on pugui ser un professional en aquest camp.
Els professionals són les persones que han pasat anys als sets, persones que coneixen aquest treball de la A a la Z; aquestes són les persones que tenen seguretat en el set a nivell de reflexos; no és necessari que els diguin que posin una borsa de sorra en un trípode, que fixin l’escala a l’escenari o que cerquin amb seguretat el lloc d’una explosió. Ho porten a la sang….

¡Crido als productors!

Tenim un treball fascinant i increïble, però també és perillós. Filmem a les montanyes, en aigues obertes i sota l’aigua. Després de tot, tenim explosions, pistoles de tir, accidents automovilístics, electricitat i molt més… Per estalviar un centau a vegades, contractes a persones que no estan totalment qualificades per al treball complicat i perillós, i arrisques la vida de les altres persones que estan a prop i també de les teves vides.
Entenc que sempre lluites pel pressupost, però no pots permetre que això succeeixi. Siempre ha d’ haver al menys un professional en cada departament que coneixi bé el treball. És absolutament imprescindible evitar tal tragedia, com la tragedia amb Halyna.
No desitjo que ningú passi pel que he pasat, pel que estan passant el seu marit @Matt Hutchins i el seu fill Andros, i l’actor Alec Baldwin, a qui se li ha entregat un arma en el set: Tenir que viure amb la idea de que va deixar la vida al ser humà a causa de persones poc professionals.


Estimats productors, al contractar professionals, estan comprant tranquil·litat per a vostès i les persones que els envolten. És cert que els professionals poden costar una mica més i a vegades poden ser un més exigents, però val la pena. ¡Cap centau estalviat val la VIDA d’una persona!


I finalment, estimats productors, recordeu que no son vostès els que estan donant les oportunitats a les persones que contracten per guanyar el seu diners; son les persones que contracten les que els ajuden a vostès a guanyar el seu diners. ¡Recordin això!

També vull donar les grácies al camarógraf @Ried Russell, que va estar amb nosaltres intentant salvar a Halyna. Gràcies a la médica del set @Cherlyn Schaefer que va fer tot el possible per salvar la vida de Halyna.


Tots estimàvem a Halyna.
Que Déu beneeixi la seva ànima.
Descansi en pau.
I Déu ens protegeixi a tots”.