El Mercat Audiovisual de Catalunya, conjuntament amb Guionistes Associats de Catalunya (GAC), han obert la convocatòria del 9è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia.
Aquest premi, creat de manera pionera a l’estat, incentiva els seus participants a crear i imaginar un projecte de ficció o documental transmèdia. Per tant, es tracta de construir projectes que es puguin narrar a través de múltiples plataformes i suposin una nova manera d’interaccionar amb l’espectador.

El transmèdia permet que l’usuari tingui la capacitat de submergir-se en la història, participar-hi i, fins i tot, cocrear contingut. Per exemple, un mateix producte es pot explicar i completar alhora a través d’un còmic, una app, un videojoc, càpsules de Tik-Tok o un fil de Twitter.

Per optar a aquest reconeixement cal ser major de 18 anys, ser resident a l’Estat espanyol i enviar la proposta abans del 15 d’octubre.
 
Bases del Premi GAC-MAC (català)
Bases del Premi GAC-MAC (castellano)
Un bon motiu per presentar la vostra candidatura
 Els guionistes, realitzadors, productors, distribuïdors, creadors i narradors audiovisuals tenen l’oportunitat de protagonitzar un canvi en la manera de crear històries interconnectades dins la cultura de la convergència.

Premi econòmic i ajudes a la difusió

Una vegada s’hagin recepcionat les propostes, el jurat seleccionarà dos projectes finalistes. El primer rebrà el Premi a Millor Guió Transmèdia, valorat en 2.000 euros, una menció pública i es difondrà a través dels mitjans de comunicació.

L’altre finalista obtindrà el Premi Producció, que consisteix en l’elaboració d’un pla de producció. Aquest inclou la redacció d’un pla de treball, pressupost i una estratègia de finançament. 

El concurs compta amb la participació de la plataforma MiLAB de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull i la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que promociona el concurs al seu web i difon el nom dels guanyadors.
Us recordem que el MAC se celebrarà el proper 29 de setembre
a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Guardeu la data! 
www.audiovisualmac.ca