El proper dilluns 18 de gener sota el títol de “MANK” O LA VENJANÇA DEL BUFÓ” a la Sala d’actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonés tindrem aquest debat entre el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau i el periodista Salvador Llopart, que s’estrena com a ponent de la Secció de Cinema del propi Ateneu.

Com s’explica en l’anunci de l’activitat “Als anys 30 del segle XX, el guionista Herman J. Mankiewicz va rebre l’encàrrec d’escriure el guió de la pel·lícula Ciutadà Kane (Citizen Kane), el personatge principal del qual estava inspirat en William Randolph Hearst. Després d’un accident de trànsit i amb problemes amb l’alcohol, el guionista encara ha de complir els terminis establerts pel director de la pel·lícula, Orson Welles”. Es tracta per tant d’una particular visió sobre la gènesi de Ciutadà Kane i el seu guionista. Un interessant inici per la nova etapa de la Secció de Cinema del Ateneu. ENLLAÇ