El jurat de la secció oficial de llargmetratges internacionals de la 26a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Pablo Martínez, Carles Matamoros Balasch i Diana Toucedo, reunit el 16 de novembre de 2019, acorda per unanimitat concedir el Premi Llargmetratge Internacional a Nos défaites, de Jean-Gabriel Périot (França).

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Erde, de Nikolaus Geyrhalter (Àustria).NOS DÉFAITESJean-Gabriel PériotERDENikolaus Geyrhalter

Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

El jurat de la secció oficial de curtmetratges internacionals de la 26a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Pilar Arcila, Lluís Galter i Paola Lagos Labbé, reunit el 15 de novembre de 2019, acorda per unanimitat concedir el Premi Curtmetratge Internacional a D’un château l’autre, d’Emmanuel Marre (Bèlgica).

Per la seva història continguda, que ofereix un relat emotiu sobre la complexitat de les relacions humanes i ens recorda que la quotidianitat té un vessant polític, encara més que l’espectacle de la propaganda electoral de torn.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Orbainak, de Jorge Moneo Quintana (Espanya).

Per la riquesa d’un llenguatge audiovisual que tesa les relacions entre la imatge fixa i la imatge en moviment per retre compre d’un fragment de la memòria històrica del país.

D’UN CHÂTEAU L’AUTREEmmanuel MarreORBAINAKJorge Moneo Quintana

Premi Film Nacional de l’Alternativa Oficials

Premi Film Nacional de l’Alternativa Oficials

El jurat de la secció oficial de films nacionals de la 26a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Pep Armengol, Mercedes Coll i Albert Elduque, reunit el 15 de novembre de 2019, ha acordat per unanimitat concedir el Premi Film Nacional a Meseta, de Juan Palacios.

Pel seu desenvolupament d’un guió ple de situacions originals entorn de la despoblació, com ara la de les nenes que parlen d’un monstre infantil que no té feina o la de l’home que compta les cases abandonades, així com pel seu rigor estètic davant dels espais buits.

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Las letras de Jordi, de Maider Fernández Iriarte.

Pel seu acostament gens paternalista a un tema difícil, per l’honestedat en les relacions entre cineasta, càmera i personatge i per la poesia extreta de les lletres i dels cossos.

MESETAJuan PalaciosLAS LETRAS DE JORDIMaider Fernández Iriarte

Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials

El jurat del Premi Don Quixot de la 26a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Anil Kumar Jain, Anna Lati i Ute Mader, reunit el 15 de novembre de 2019, ha acordat per unanimitat concedir el Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional a Swarm Season, de Sarah J. Christman (Estats Units).

El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Zumiriki, d’Oskar Alegria (Espanya).SWARM SEASONSarah J. ChristmanZUMIRIKIOskar Alegria

Premi Antaviana – Mentoring Projects de l’Alternativa Professionals

L’empresa de postproducció i efectes digitals Antaviana Films atorga el Premi Antaviana de Mentoring Projects al projecte O auto das ánimas, de Pablo Lago Dantas, produït per Diana Toucedo Films.

Premi Kinolux – Mentoring Projects de l’Alternativa Profesionales

L’empresa Kinolux de serveis de lloguer d’il·luminació cinematogràfica professional atorga el Premi Kinolux de Mentoring Projects al projecte El nido, d’Eva Valiño, produït per Colosé Producciones.

Primer Test del REC

L’Alternativa Professionals, en col·laboració amb el REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, escull el projecte El rastro firme, de Fernando Gómez-Luna, produït per Omen, per a participar en el Primer Test.

Premi ACCIÓ CURTS de DONES VISUALS

El jurat designat per Dones Visuals, format per Alba Cros, Mariola Cortés i Pablo Menéndez, ha decidit atorgar el Premi Acció Curts de Dones Visuals al curtmetratge El bus de la cárcel, de Sandra Reina (Espanya).

Escoltar converses alienes o agafar el bus equivocat són coses que totes hem fet, però poques vegades amb resultats tan poderosos com els d’aquesta història.

Premi ACCIÓ CURTS ALUZINE

El jurat designat per Dones Visuals, format per Alba Cros, Mariola Cortés i Pablo Menéndez, ha decidit atorgar el Premi Acció Curts Aluzine, que aporta l’empresa Aluzine de serveis de lloguer d’il·luminació cinematogràfica, al curtmetratge Tormenta de verano, de Laura García (Espanya).

Un projecte innovador i valent que denota una sensibilitat propera i especial per a desestigmatitzar les persones que conviuen amb trastorns mentals.