Maria Molins va guanyar l’any 2013 el premi Gaudí a la millor actriu protagonista amb la pel·lícula ‘El bosc’, i ha protagonitzat diversos curtmetratges

La resta de membres del jurat són Motokazu Kawamura, Pascale Faure, Thea Marti i Ruth Cantarero, de reconegut prestigi internacional en el món cinematogràfic

L’actriu catalana Maria Molins serà la presidenta del Jurat Oficial Internacional de la 45 edició de FILMETS Badalona Film Festival, que se celebrarà del 18 al 27 d’octubre. Acompanyaran a Maria Molins en aquest jurat Ruth Cantarero, Pascal Faure, Thea Marti i Motokazu Kawamura, tots ells de reconegut prestigi en el món del cinema i la cultura audiovisual.

Tots els membres del jurat estan relacionats directament amb el món del cinema.  Maria Molins és una coneguda actriu catalana de cinema, teatre i televisió. L’any 2013 va guanyar el premi Gaudí a la millor actriu protagonista amb la pel·lícula ‘El bosc’; Motokazu Kawamura, nascut al Japó l’any 1950, ha participat en diverses pel·lícules i sèries de televisió, i a Catalunya ha participat en rodatges amb Eduard Fernández i Irene Montalà, entre d’altres; Pascale Faure és una especialista indiscutible del curtmetratge a França, i des de 2001 dirigeix la Unitat de Curtmetratges i Creacions de Canal+; Thea Marti té al seu darrere més de 30 projectes independents que inclouen curts, documentals, videoart i vídeos musicals;  i finalment Ruth Cantarero, periodista especialitzada en cultura i art que actualment programa curtmetratges per al programa Metrópolis de TVE, un espai especialitzat en cultura.

Maria Molins, una actriu tot terreny

Maria Molins té al seu darrera una impressionant carrera que l’avala. És una actriu tot terreny com ho demostra que ha estat actriu protagonista al cinema, al teatre i a la televisió. L’any 2013 va guanyar el premi Gaudí a la millor actriu protagonista amb la pel·lícula ‘El bosc’, dirigida per Óscar Aibar i on va estar acompanyada per l’actor Álex Brendemühl. També ha estat nominada altres dues vegades als premis Gaudí, concretament com a millor actriu secundària al film ‘Fill de Caín’, dirigida per Jesús Monllaó, i com a millor actriu protagonista per la pel·lícula ‘A la deriva’, de Ventura Pons. En la seva carrera cinematogràfica cal destacar la presència de nombrosos curtmetratges, entre ells el curt ‘Lo que dejamos atrás’, dirigida per David Matamoros, i que li va permetre guanyar el premi Cinefosc com a millor actriu.

Pel que fa al teatre, l’any 2006  va ser nominada pels premis Butaca com a millor actriu protagonista a l’obra ‘Les aigües encantades’, dirigida per Ramon Simó i presentada al Teatre Nacional de Catalunya.

Maria Molins també és una actriu habitual a la televisió. Es va fer molt popular amb un paper protagonista a la sèrie de TV3 ‘El cor de la ciutat’, entre 2001 i 2007; també se l’ha vist a d’altres sèries de TV3 com ‘La Riera’, ‘Olor de colònia’. També ha tingut papers destacats en sèries com ‘Cuéntame como pasó’ de TVE,  ‘Historias robadas’ d’Antena 3, o ‘Homenots’, una coproducció entre TVE i TV3 dirigida per Sergi Schaaff.