El director i guionista Josep Anton Salgot ha mort la matinada del passat 22 de juliol. Entre els seus treballs més reconeguts destaquen Mater amatísima (1980), l’única pel·lícula catalana que forma part de la col·lecció del MoMA, concebuda a partir d’un argument de Bigas Luna; i Dama de Porto Pim (2001), basada en un conte d’Antonio Tabucchi, que va suposar un llarg procés de creació, onze anys en total. 

Salgot va néixer a Aiguafreda l’any 1953, i després de debutar amb el curtmetratge Madison (1977), va dirigir els llargmetratges Serenata a la claror de la lluna, Mater amatísima i el thriller Estación central (1989). La seva última obra va ser un drama intimista, My way (2007), sobre l’Alzehimer. 

De manera paral·lela al cinema, Salgot va desenvolupar una faceta de pintor i poeta, exposant a nivell nacional i internacional.