L’animadora, que ha mort als 91 anys, recentment havia estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i com a Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català

Pepita Pardell havia estat pionera del cinema d’animació a nivell europeu, participant en Garbancito de la Mancha (1945), la primera pel·lícula d’animació a Espanya i la primera en color d’Europa. Va treballar en produccions internacionals com Yogi’s Space Race (1978) o El León, la Burja y el Armario (1979) al costat del director nord-americà Robert Balser. Una de les seves produccions més reconegudes és el curtmetratge La doncella guerrera (1975), que ella mateixa va dissenyar i animar, i que recentment ha estat restaurat per la Filmoteca de Catalunya i projectat al MoMA de Nova York i a la National Gallery de Washington.

El 2018 l’Acadèmia del Cinema Català la va reconèixer com a Membre d’Honor i també va rebre la Creu de Sant Jordi.