El millor festival de cinema esportiu s’ha presentat al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona. L’acte ha estat presidit per Marta Carranza, presidenta de la Fundació Olímpica i comissionada d’Esport de l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Romañach, director de Comunicació i Relacions Externes d’El Corte Inglés-Catalunya, patrocinador del festival, i els ambaixadors i esportistes Alba Gonzalo, Jose Manuel Roura i Hamza Driouich, aquests dos últims, protagonistes de dos dels documentals que estan en concurs.

Marta Carranza ha destacat els moments especials amb els quals comptarà aquesta desena edició del festival, així com també les seus, la programació, la temàtica i la gran quantitat de peces; ja que aquesta nova edició compta amb més de 2.400 audiovisuals. També ha volgut destacar la funció lúdica i educadora que el festival exerceix en les sessions infantils, amb més de 2.500 participants, i en els centres penitenciaris, en què es treballa amb els interns a través dels documentals.

Per la seva part, Jordi Romañach, director de Comunicació i Relacions Externes d’El Corte Inglés-Catalunya, ha expressat la seva satisfacció pel patrocini que El Corte Inglés fa del BCN Sports Film i ha animat a tothom a descobrir la gran qualitat del material que es projectarà en totes les seus de manera gratuïta.

Agustí Argelich, director del BCN Sports Film, ha exercit de mestre de cerimònies i periodista i ha destacat els currículums dels tres ambaixadors del festival:

Alba Gonzalo, que posseeix un ampli currículum esportiu com a portera en les modalitats d’hoquei línia i hoquei gel i que, a la seva curta edat, té experiència en diferents lligues europees i actualment en juga en la lliga Sueca. Alba serà un dels referents dels propers World Roller Games, que se celebraran a Barcelona al juliol.

Jose Manuel Roura, director de Skate Agora Academy i professional de l’skate amb més de vint anys d’experiència. Roura és un dels protagonistes del documental El Primer Bowl – The First Bowl, film que parla dels inicis de l’skate a Catalunya, amb la construcció del primer skatepark a Arenys de Munt fa quaranta anys.

I, finalment, Hamza Driouich, protagonista del curtmetratge Hamza. Un viatge de mil passes, un documental que mostra el reflex d’una generació de fills d’immigrants que, malgrat haver viscut sempre a Catalunya, necessiten fer-se un lloc en la societat, i l’esport és una de les eines que facilita aquesta integració.

Hamza ha destacat la dificultat que li va suposar mostrar la seva vida davant de la càmera, però que està molt content del resultat del documental.

Per acabar, Agustí Argelich ha agraït a tota l’organització del festival tot el treball realitzat i ha volgut destacar que el guanyador d’aquest any del SpotSport ha estat el jove Mario Casado, que, amb només quinze anys, ha fet un espot magnífic.

Més informació a la web: www.bcnsportsfilm.org