Dimecres s’inaugura una nova edició de Docsbarcelona, on a l’espectacular Aquarelade Victor Kossakovsky, estrenant el festival, s’hi suma El Pepe, una vida supremael retrat de Pepe Mujica signat per Emir Kusturica que clausurarà la 22a edició del DocsBarcelona.

La programació d’enguany inclou el millor cinema documental premiat internacionalment amb títols com Honeyland (guanyadora de tres premis a Sundance), Cachada (Premi del Públic a SXSW), Los Reyes (Premi Especial del Jurat al Millor Documental aIDFA) o What Walaa Wants (Premi Especial del Jurat DSG – Millor Documental Canadenc) 

La primera producció internacional sobre el Procés, Avec un sourire, la révolution!, s’endinsa en els fets de setembre i octubre de 2017, mentre City for Sale, Beirut, la vie en rose, Me llamo Violeta, Operació Globus, Ángel Pavlovsky i  Qué tal Pascual conformen lespel·lícules de factura catalana presents a la 22a edició.

DOCSBARCELONA ha presentat avui en roda de premsa els títols que formaran part de la seva 22a edició, una extraordinària mostra del millor de la producció mundial de documentals. El 15 de maig, Aquarela, de Victor Kossakovsky, un viatge visualment espectacular per la bellesa transformadora i la força omnipotent de l’aigua, inaugurarà una programació de 41 pel·lícules procedents de 26 països. El 25 de maig, DOCSBARCELONA tancarà la seva nova edició amb El Pepe, una vida suprema, on el cineasta Emir Kusturicaretrata l’ex president de l’Uruguai Pepe Mujica, una de les més rellevants figures polítiques mundials de les darreres dècades.

Durant onze dies, el festival oferirà a la capital catalana un ampli ventall estilístic i temàtic, amb treballs que reflexionen sobre política, feminisme, natura o gentrificació, i gràcies a la col·laboració amb la Diputació de Barcelona, també arribarà a 12 municipis de la seva província.

Amb setze llargmetratges que optaran al Premi TV3 al Millor Documental DOCSBARCELONA dins la Secció Oficial Panorama, el festival compta amb dues seccions competitives més: la Secció Oficial Latitud, amb set títols iberoamericans (entre ells, Botero, el retrat sobre l’artista colombià que signa el cineasta canadenc Don Millar), i What the Doc!, que aproparà al públic quatre propostes arriscades i avantguardistes. Les sessions especials, DOC-U i Docs&Teens acabaran de donar cos a la 22a edició del festival.×Ja podeu consultar tota la programació aquí