NOMÉS COSES IL·LEGALS
Com no escriure un guió cinematogràfic


Impartit per
TOMÀS ARAGAY
(Premi Goya al millor guió original 2016 per TRUMAN)


Cada escriptor té un sistema propi, personal i únic d’afrontar l’escriptura d’un guió. En aquest taller compartiré amb la gent que vingui la meva particular manera d’abordar l’escriptura d’un llargmetratge. La meva formació teatral i la meva experiència pedagògica m’han fet anar construint, juntament amb Cesc Gay, director amb el qual he col·laborat en totes les seves pel·lícules, un sistema d’escriptura que a dia d’avui, ja es pot considerar com una particular metodologia.

Tomàs Aragay

TOMAS ARAGAY SASTRE (Barcelona, 1968). Estudia Direcció i Dramatúrgia a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (Institut del Teatre de Barcelona). Guionista gairebé de la totalitat de la filmografia de Cesc Gay, “Krampack” (nominada al millor guió als premis Goya 2000), “En la ciudad” (nominada al millor guió als premis Goya 2002), “Ficció” (2006), “Una pistola en cada mano” (Premi Gaudí 2013 al millor guió), “Truman” (premi FEROZ, premi Gaudí al millor guió i premi GOYA al millor guió original 2016). Així mateix ha estat guionista de “Blog” (2010) d’Elena Trapé i script writing de “Tres dias con la familia”, dirigida per Mar Coll (2009). Per a tv ha escrit els guions de les sèries “Jet-lack” (2001), “T de Terapia” (2008) i “Felix” (2018). Des del 2002 és professor de guió de llargmetratge a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). Ha impartit tallers d’escriptura de guió a l’escola de cinema de San Antonio de los Baños, Cuba els anys 2006 i 2008.


Data:
Dissabte 11 de maig

Horari:
de 10 h a 14 h

Durada:
4 hores

Preu:
20 euros

Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:
cinemaclub@39escalons.org

Organitzen: 39 escalons, IES Manacor i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor. Amb la col·laboració del Conservatori de Manacor.