S’ha tancat la tercera edició del BCN FILM FEST amb una glamourosa entrega de premis a les pel·lícules guanyadores. Ha estat una edició que va començar el 22 d’abril amb la catifa vermella de LITUS de Dani de la Orden i que s’ha acabat el darrer dia d’abril amb la première espanyola a la gran pantalla de LA BALADA DE BUSTER SCRUGGS, el western de Joel & Ethan Coen.
 
El BCN FILM FEST 2019 ha atret més de 15.000 espectadors, segons dades de l’organització, la qual cosa suposa un increment superior al 76% d’espectadors respecte a l’any passat. Durant els nous dies de festival, les sales han estat plenes de públic…

 
El BCN FILM FEST sempre ha tingut un caràcter popular i, en aquesta edició, amb totes les sessions a 2,90 euros, s’ha aconseguit que el preu no sigui un obstacle per a l’espectador, guanyant així nous públics.
 

El BCN FILM FEST 2019 ha comptat amb:
 
– 66 pel·lícules (3 premières mundials, 2 premières internacionals, 1 première europea, 22 premières espanyoles i 9 premières catalanes) projectades en 102 sessions.

– 21 pel·lícules dirigides por dones

– 15 sessions gratuïtes

– 3 seus: Cinemes Verdi, Filmoteca de Catalunya i CaixaForum

– 25 projeccions amb presentacions i col·loquis amb els equips

– 2a Jornada de Guionistes amb les taules rodones:
  “Les dones guionistes en la ficció audiovisual” i “El compositor com a part de la narració cinematogràfica”

– Col·loqui sobre “Cinema, Televisió i Plataformes” amb:  Eladio Jareño (TVE), Vicent Sanchis (TV3), Domingo Corral (Movistar+), Harold Gronenthal (AMC), Fernando Bovaira (MOD), Mariano Barroso (Acadèmia de Cinema espanyol) i Teresa López (RakutenTV).
 
– Més de 50 convidats al festival, amb noms com Jeremy Irons, Mike Leigh, Agustí Villaronga, Agustina Macri, Alexis Michalik, Rémi Bezançon, Phil Grabsky, Francesco Invernizzi, Romain Puértolas, Kim Leggatt, Valeria Parisi, Stuart Sutherland, Henry Fitzherbert, Laura Luchetti, Ilaria Fraioli,…
 
– Jornada dedicada als 25 anys de l’ESCAC, amb curtmetratges dels directors J.A. Bayona, Mar Coll, Javier Ruiz Caldera, Kike Maíllo, Patricia Font, Elena Trapé i Àlex Pastor i la projecció de la pel·lícula col·lectiva de l’ESCAC: “La Filla d’Algú”.

– Xerrades gratuïtes i obertes al públic amb: Mike Leigh, Benito Zambrano i Rodrigo Sorogoyen   Durant el mes de maig, el “BCN FILM FEST ES MOU” i es podran veure algunes de les pel·lícules de la selecció del festival en diversos cineclubs de Catalunya y Mallorca.  >> Llistat de projeccions i cineclubs


A continuació, el palmarès de la 3a edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi:  

Premi a la Millor Pel·lícula
SOLEDAD d’Agustina Macri ——————–

 Premi de la Crítica ACCEC
LA VIDA SENSE LA SARA AMAT de Laura Jou 

*Menció Especial: LA MIRADA DE ORSON WELLES de Mark Cousins ——————– 

Premi del Públic, amb el suport de TV3, a la Millor Pel·lícula Catalana
LA VIDA SENSE LA SARA AMAT de Laura Jou ——————–

 Premi Festival Castell de Peralada a la Millor Música
EL SECRETO DE LAS ABEJAS (compositora: Claire M. Singer)

 *Menció Especial: LA TRAGEDIA DE PETERLOO (compositor: Gary Yershon) ——————–

Premi del Públic a la Millor Comèdia
DE LA INDIA A PARÍS EN UN ARMARIO DE IKEA de Ken Scott ——————–

Premi EDUCACINE
LA TRAGEDIA DE PETERLOO de Mike Leigh     La quarta edició del BCN FILM FEST tindrà lloc del 17 al 24 d’abril de 2020.

Open chat
Contacta amb nosaltres de manera ràpida