L’Acadèmia del Cinema Català obre avui el període d’inscripcions per participar als XV Premis Gaudí i enguany ens fa especial il·lusió compartir amb vosaltres aquesta convocatòria, ja que a banda del 15è aniversari que esperem celebrar amb tots i totes vosaltres durant la Gala, els Premis també creixen en nombre de categories!
NOVETATS XV PREMIS GAUDÍ
 La Junta Directiva de l’Acadèmia ha aprovat la incorporació de tres nous premis: Millor direcció novellMillor guió adaptatMillor interpretació revel·lacióLa 15a edició dels Premis també amplia:
– Les categories que optaran al Premi Especial del Públic. A més de les nominades a Millor pel·lícula i Millor pel·lícula en llengua no catalana, també hi optaran les finalistes a Millor pel·lícula documental i Millor pel·lícula d’animació.
– El nombre de pel·lícules europees preseleccionades per competir a la primera ronda de votacions. Passem de 6 a 10 títols seleccionats per formar part de la cursa dels Premis. 

Consulteu AQUÍ les bases completes per aquesta nova edició.
Podran participar-hi aquelles produccions catalanes (llargmetratges de ficció, documentals i d’animació) estrenades a Catalunya entre l’1 de gener de 2022 fins al 31 de desembre de 2022, amb una permanència mínima a sales de 7 dies (no necessàriament consecutius).
També s’hi poden inscriure les pel·lícules per a televisió produïdes per empreses catalanes i emeses durant el 2022, i els curtmetratges que hagin estat qualificats entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2022
Una comissió de preselecció s’encarregarà d’escollir les 10 pel·lícules europees, estrenades a Catalunya entre el 23 de octubre de 2021 i el 21 d’octubre de 2022, que competiran en la primera ronda de votacions dins la categoria de Millor pel·lícula europea.

El període d’inscripcions seguirà obert fins al 29 de setembre a les 14:00h a través de la plataforma habilitada. En cas que vulgueu presentar alguna producció, us recomanem no deixar la gestió per a l’últim moment per tal de poder resoldre qualsevol dubte o incidència que pugui sorgir durant el procés.
 
INSCRIPCIONS
Per a qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte escrivint un correu a academia@academiadelcinema.cat o trucant al 932 682 776.