L’equip de recerca descriu el concepte d’aquest projecte com un “Facebook sense Facebook”, per apoderar els ciutadans amb un alt nivell de confiança i control en els serveis i plataformes de xarxes socials digitals.

La nova eina, que es desenvoluparà durant els propers tres anys, pretén superar la intervenció d’un intermediari que controli quina informació es dona, quan, com i amb qui es comparteix. “Les plataformes actuals es centren en la distribució de contingut, no en afavorir relacions importants basades en el control dels usuaris i la confiança entre ells”, explica l’equip de recerca que participa en el projecte i que s’ha reunit recentment a Helsinki (Finlàndia) per posar en marxa el projecte.

Helios crearà una plataforma social media descentralitzada, basada en la dinàmica natural de les comunicacions humanes en tres dimensions: contextual, espacial i temporal. Desenvolupada en Android OS, funcionarà com una extensió dels dispositius mòbils, proporcionant funcionalitats com una xarxa entre iguals (P2P) i de fàcil aplicació per a tercers desenvolupadors. La nova plataforma serà modular, extensible i amb codi

info en aquest enllaç