FILMETS Badalona Film Festival prepara ja una nova edició per a omplir de curtmetratges la ciutat des del 19 al 28 d’octubre.

Tot i que, el Teatre Zorrilla seguirà sent, com cada any, la seu central del festival internacional de curts, també hi haurà projeccions al Teatre Principal, al Teatre Blas Infante i a l’Institut Français de Barcelona. El Centre Cultural El Carme acollirà les dues sessions de Filmets Pro.

A la secció oficial de l’edició d’enguany -la 44na- hi competiran més de 200 curtmetratges procedents de tot el món. A totes les sessions del FILMETS Badalona Film Festival l’entrada serà gratuïta.

La Secció Oficial de FILMETS Badalona Film Festival constarà de 24 sessions on es presentaran els curts que competeixen pels premis del festival. EL palmarès es donarà a conèixer el dissabte 27 a La Nit de les Venus.

De l’actual edició de Filmets avancem ja els principals trets que hem anat coneixent:

Itàlia, com a país convidat

En l’edició d’enguany. Itàlia serà el país convidat del festival i el protagonista de la sessió FOCUS FILMETS, que es farà el diumenge 21 d’octubre.

En aquesta sessió es projectaran diversos curtmetratges italians, que e n molts casos comptaran amb la presència al Teatre Zorrilla dels seus directors.

Curts de Pier Paolo Pasolini a FILMETS

Mantenint l’accent italià de FILMETS continuarà el dilluns 22, a les 19 hores, amb una sessió de Cinema Històric que presentarà diversos curts dirigits per Pier Paolo Pasolini.

És una sessió especialment interessant perquè de Pasolini es coneixen els seus llargmetratges, però molt poques vegades s’han vist els seus curts. Estan interpretats, entre d’altres, per Ninetto Davoli, Silvana Mangano, Orson Welles, Domenico Modugno, Totó, etc… i produïts per Dino de Laurentis.

El Maig del 68 francès, a Badalona

Aquesta passada primavera s’han commemorat els 50 anys del Maig del 68 francès. FILMETS destina una sessió monogràfica, la sessió Manifest -que es farà dissabte 20 a les 19 hores-, a projectar diversos curtmetratges relacionats amb aquests fets històrics que van marcar una època.

Es projectaran tant curts de ficció relacionats amb el Maig del 68 com curts  amb imatges reals gravades als carrer de París i que són uns documents excepcionals.

FILMETS OFF, les activitats no competitives del festival

Dintre del FILMETS  Badalona Film Festival, el FILMETS OFF aplega totes aquelles activitats que no són competitives. És aquí on s’inclouen les projeccions de curts a escolars de Primària i Secundària; les sessions a les biblioteques de la ciutat i les activitats adreçades a professionals del món audiovisual.

Les projeccions per a escolars es duran a terme al Teatre Blas Infante, on es faran 6 sessions de Filmets Primària, adreçades a alumnes de 3r de Primària, i 6 sessions més de Filmets Secundària, adreçades a alumnes de 4r curs d’ESO. Aquestes projeccions de cinema per a estudiants són tot un esdeveniment ciutadà i mobilitzen durant tota la setmana a uns 6.000 escolars.

També es fan projeccions a totes les biblioteques de Badalona. Allà es presentaran diversos curtmetratges d’animació que tenen com a objectiu apropar el món del curtmetratge als infants de tots els barris de la ciutat.

Finalment, el Centre Cultural El Carme serà el punt de trobada dels professionals del món del curtmetratge. La sessió de treball tindrà lloc el divendres 26 a les 16.30 hores amb el nom de ‘Mou el teu curt’, que amb la presència entre d’altres participants dels membres del Jurat Internacional de FILMETS es donaran indicacions de com els autors de curts poden introduir-los en el mercat audiovisual.

Nit de Les Venus

El moment culminant del festival FILMETS és la Nit de les Venus, que es farà el dissabte 27 a les 20 hores al Teatre Zorrilla. En aquesta vetllada, que serà emesa per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, es donaran tots els guardons d’aquest any -les tradicionals Venus de Badalona- i es projectarà el curt guanyador.

Presència de curts que han triomfat  a d’altres festivals europeus

A la 44a edició de FILMETS es presentaran curtmetratges seleccionats als festivals de Canes, Sundance, Berlinale, Clermont-Ferrand, Annecy, Venècia, Brussel·les, Regard i Quebec, a més d’altres pel·lícules guanyadores o guardonades als premis Bafta, César, Goya, Gaudí i Oscar, entre d’altres.

La pel·lícula que obrirà el festival serà The Silend Child, oscar al millor curt de ficció aquest 2018, amb la presència de Chris Overton i Rachel Shenton.

La pel·lícula que tancarà el festival serà Lunch Ladies, que comptarà amb la presència a Badalona de Clarissa Jacobson, productora i guionista del film.

 Actors i actrius de renom a la pantalla del Zorrilla

A banda dels actors i actrius ja esmentats, a les pantalles del Teatre Zorrilla es projectaran curts que tenen com a protagonistes a Belén Rueda, Marcel Borràs, Macarena Gómez, Cristina Brondo, Bruna Cusí, Catherine Deneuve, Nausica Bonín, Assumpta Serna, Javier Gurruchaga i Maria Grazia Cucinotta, entre molts altres.