El secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement del Govern de Catalunya, Pau Villòria, ha explicat com a balanç del Movile World Congres  que 102 empreses catalanes han participat amb estand al MWC 2018 que sha celebrat fins l’1 de març a Fira de Barcelona – Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta del segon any consecutiu que se superen les 100 empreses catalanes amb presència en aquest esdeveniment, consolidant una tendència creixent des que se celebra a Catalunya.

Villòria va explicar que “tot i la situació de no normalitat política que viu el paísla Generalitat ha continuat col·laborant un any més en benefici del Mobile World Congress” amb l’objectiu d’“impulsar la competitivitat de les empreses del sector de les TIC a Catalunya, un sector que ha crescut i evolucionat de manera paral·lela i molt relacionada amb el congrés”. Aquest esdeveniment, ha assegurat, “s’ha convertit en una important font d’innovació i internacionalització, al mateix temps que s’ha consolidat com un dels principals motors de transformació digital de tota la indústria catalana”.De fet, aquest 2018 serà l’any en què la Generalitat facilitarà la presència de més empreses catalanes al MWC. Així, de les 102 empreses totals, 73 participaran al MWC mitjançant els diferents espais de 1.000m2 habilitats un any més per la Generalitat a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa-.