Les Jornades de Comunicació Blanquerna, que la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, de la Universitat Ramon Llull, organitza des de l’any 1995, van néixer amb l’objectiu d’acostar els estudiants al món professional a través de conferències, taules rodones i debats en els quals intervenen personalitats del món acadèmic, empresarial o institucional. Des de llavors, més d’un miler de convidats han col·laborat en la formació dels nostres estudiants, bo i mostrant-los la realitat del món de la comunicació. Enguany, les Jornades segueixen el format implementat el curs passat i dediquen els dos primers dies als estudiants de primer curs dels Graus de Comunicació amb actes organitzats des de l’Àrea d’Humanitats i Ciències Socials. El tercer dia, organitzat pels Graus en Comunicació Audiovisual (GCAV), en Periodisme i Comunicació Corporativa (GPCC), en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting (GPRPM) i en Relacions Internacionals (GRIN), està obert a tots els estudiants de la Facultat. La present edició de les Jornades planteja una reflexió sobre la postveritat, un concepte que descriu la situació en la qual, a l’hora de crear l’opinió pública, els fets objectius tenen menys influència que les crides a l’emoció i a les creences personals. És a dir, el que realment passa és menys important que com ens fa sentir el que passa. De mentides n’hi ha hagut tota la vida. Però mai fins ara havien tingut eines per reproduir-se i escampar-se amb tanta eficàcia, amb la multiplicació de sofisticades webs capaces de convertir en virals notícies inventades. Però la veritat és aquí i és ara: són els fets que ajuden a distingir la veritat de la postveritat. Per tant, hi ha motius per a l’esperança: com més informació, més instruments tenim per a discernir el cert del fals. Recollint els fruits de la tasca docent, hi ha una àmplia participació, com a convidats, de professionals que es van llicenciar en la Facultat i formen part de la comunitat d’antics estudiants, Alumni. En el decurs de les XXIV Jornades de Comunicació Blanquerna es farà el tradicional lliurament del Premi Blanquerna al Millor Comunicador, votat pels estudiants, professors i PAS.

 

+ Tota la info en aquest enllaç: Blanquerna

 

 

f