La pel·lícula txeca Charité de Sönke Wortmann guanya el Premi a Millor Pel·lícula i Sílvia Munt obté el Premi a Millor Direcció per Vida Privada al Festival Zoom

El Festival Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats, ha celebrat enguany la seva 15a edició, a Igualada i Barcelona. El Festival Zoom és pioner per ser el primer certamen en apostar per la ficció televisiva a la gran pantalla.

Anunciem el Palmarès d’aquest any. El lliurament d’aquests premis tindrà lloc avui dissabte 25 de novembre a les 21.30h a l’Ateneu Igualadí amb una gran gala de cloenda oberta a tothom.

PALMARÈS

Els films guanyadors d’aquesta edició són:

Premi Millor Pel·lícula
Charité (República Txeca, 2016) de Sönke Wortmann és una minisèrie d’època ambientada l’any 1888 que narra històries de pacients i treballadors del Berlin Charité. Aquest centre mèdic acull, entre d’altres, l’Ida Lenze, una jove mainadera amb apendicitis aguda, que se sotmet a una nova i perillosa operació i el príncep Friedrich, que ha de fer front a un possible càncer de laringe.

Premi Millor Direcció
Silvia Munt per Vida Privada (Espanya, 2017). Minisèrie – adaptació de la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra.

Premi Millor Guió
Luca Manfredi, Elio Germano i Dido Castelli per In arte Nino (Itàlia, 2016). El film descriu el període més dur i significatiu de l’actor Nino Manfredi (pare de Luca Manfredi).

Premi Millor Interpretació
Pablo Derqui per Vida Privada (Espanya, 2017).

Premi Servisimó a la Millor Sèrie Espanyola
Nit i Dia dels creadors Jordi Galceran i Lluís Arcarazo, dirigida per Manuel Huerga.

Premis d’Honor
Àngel Casas és una de les cares més conegudes de la petita pantalla de casa nostra, protagonista de programes com Àngel Casas Show, Un dia és un dia, Tal Cual, Temps era Temps o Senyores i Senyors, i compta amb 2 Premis Ondas, 3 TP i una Antena de Oro

Premi Tu ets la tele
El programa de televisió Saber y ganar, presentat per Jordi Hurtado fa 20 anys s’emet diàriament i ja compta amb més de 5.000 episodis.

Premi Auguri Sita Murt
Bruna Cusí, recent coprotagonista del premiat film de Carla Simón Estiu 1993. Cusí ha treballat també al film d’Agustí Villaronga Incerta Glòria o a les sèries Polseres Vermelles, Cites, El cor de la ciutat, entre d’altres.

Premi D.O. Catalunya a la Millor Producció Catalana
La Llum d’Elna de Sílvia Quer.

Premi del Jurat del IV Showcase de Pilots de Ficció, patrocinat per Utramagic Ballons
Berlineses de Pedro Deltell, Paula Galimberti i Gonzalo Piñán.

Premi del Públic del IV Showcase de Pilots de Ficció, patrocinat per Filmin
Clito de Pol López.

Premi del Jurat Jove a la Millor Pel·lícula de la Secció Oficial
Charité de Sönke Wortmann.

Premi de la Secció Zoom Jove
Les nenes bones de Clara Roquet.

EL FESTIVAL ZOOM

El Festival Zoom va néixer a Igualada l’any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principi dels anys 2000. El salt qualitatiu de les sèries i les minisèries i el fort augment d’espectadors, sobretot per la influència de la producció americana, ha revaloritzat aquest gènere fins a arribar al nivell de la bona cinematografia, acceptat per la crítica més purista. Al llarg d’aquests 15 anys, el Festival Zoom ha viscut aquest gran canvi i ha anat evolucionant a mesura que ho ha fet el sector de la ficció televisiva. El Zoom va ser el primer festival de l’estat espanyol a apostar pel cinema per a la petita pantalla i s’ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció.

El festival és una iniciativa organitzada per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i el Departament Cultura de la Generalitat de Catalunya.