LA TRAGÈDIA ELECTRÒNICA, és un dels darrers documentals de Mediapro.
Actualment és finalista al Premi del Públic del Greenpeace Film Festival.

Competeix amb sis altres documentals internacionals i Les votacions estan obertes fins el 29 d’Octubre

PER LA COMUNITAT AREAVISUAL.CAT

US PROPOSEM: AQUÍ EL POTS VEURE

I, SI T’AGRADA AQUÍ POTS VOTAR!

Sinopsi

Cada any, els països desenvolupats produeixen fins a 50 milions de tones de residus electrònics: ordenadors, televisors, telèfons mòbils, electrodomèstics… El 75% d’aquests residus desapareix dels circuits oficials de reciclatge i bona part s’exporta il•legalment a l’Índia, la Xina o l’Àfrica. L’abocament i el reciclatge il•legal de residus electrònics és un negoci multimilionari que contamina el medi ambient i perjudica la vida de les persones que es troben obligades a conviure-hi.

Aquest film, que embarca l’espectador en un exhaustiu viatge d’investigació per Europa, Xina, Àfrica i Estats Units, revela que el sistema europeu de reciclatge –víctima de la falta de control, la cobdícia i la corrupció— és un colador del que se’n aprofiten tèrbols negociants; que les autoritats portuàries europees i asiàtiques estan perdent la batalla contra el volum gegantí de residus electrònics que creuen els mars diàriament; per què els Estats Units són el més gran exportador mundial de residus; i per què a la Xina hi ha ciutats senceres literalment inundades pels nostres residus electrònics, que es reciclen sense cap respecte pel medi ambient o pel futur. Això crea riscos greus per a la nostra seguretat, perquè comencen a aparèixer microprocessadors reciclats i danyats en equips electrònics que controlen aspectes decisius de la nostra vida, com ara el transport públic o l’electromedicina.

Som a temps de parar aquesta marea tòxica, o hi ha massa gent que està fent la vista grossa?

Credits

Un documental de Cosima Dannoritzer produït per Media 3.14 (Mediapro) i Yuzu Productions en coproducció amb Arte France, Televisió de Catalunya, TVE i Al Jazeera Networks, amb la participació de YLE (Finlàndia), SVT (Suècia), RTS (Suïssa), Lichtpunt (Bèlgica), Procirep – Angoa, ICEC, desenvolupat I produït amb el suport del Programa MEDIA de la Unió Europea.