El sector cinematogràfic no està sol en la seva lluita per aconseguir que les entrades a les sales de cinema tornin a tributar a tipus reduït. Així ho vol manifestar la Unió d’Associacions de les Indústries Culturals d’Espanya, una agrupació que representa més de 4.000 empreses del teatre, música en directe, arts escèniques i cinema.
 
Després de l’entrada en vigor el passat 29 de juny de la baixada d’una part de l’IVA Cultural del 21 al 10%, la Unió d’Associacions de les Indústries Culturals d’Espanya va mostrar en primer lloc la seva satisfacció per aquesta baixada parcial de l’impost per a les entrades als espectacles en directe, com un primer pas perquè totes les activitats culturals estiguessin gravades al tipus reduït, tal com succeeix a la resta de països de la zona euro, i va anunciar la seva intenció de seguir donant la batalla perquè la reducció es fes també extensiva a les entrades de cinema, que havien quedat excloses sense raons objectives de l’acord assolit entre Govern i Ciutadans.
 
El retorn al tipus d’IVA reduït que es va produir a principis d’estiu, a més de ser d’acord amb la tendència de tots els països de la zona euro, tindrà efectes positius per als ingressos de l’Estat, enfortirà el teixit industrial cultural, que és un pilar important de l’economia, i beneficiarà al públic en general; redundant a més en el manteniment i la diversificació de l’oferta cultural, enriquint així el patrimoni cultural de tots els espanyols.
 
La Unió fa una crida a la coherència i sol·licita que en l’aprovació imminent dels pròxims pressupostos generals de l’Estat s’inclogui la rebaixa de l’IVA cultural també per a les entrades de cinema, igual que es fet per a la resta d’espectacles culturals en directe (teatre , dansa, música, circ i toros), i en línia amb la fiscalitat dels altres països de la zona euro.
 
 
 
La Unió d’Associacions Empresarials de la Indústria Cultural Espanyola, representa més de 4.000 empreses del sector i 150.000 llocs de treball directes. El seu comitè executiu està compost per:
APM: Associació de Promotors Musicals d’Espanya
ART: Associació de Representants Tècnics de l’Espectacle
FAETEDA Federació Estatal d’Associacions d’Empreses de Teatre i Dansa
FAPAE Confederació de productors audiovisuals espanyols
FECE Federació d’Empresaris de Cinema d’Espanya
FEDICINE: Federació de Distribuïdors Cinematogràfics