Amb l’arribada de l’estiu venen moments per estar a la platja, a una terrassa o a algun lloc amb aire condicionat a la fresca, per això l’Atlàntida Film Fest, que arranca la setena edició el proper 26 de juny, és ideal ja que se’n pot gaudir en línia on un desitgi durant 30 dies. Es tracta del festival de cinema en línea més gran del món, consolidat al llarg de les primeres 6 edicions amb més de 150.000 espectadors i enguany alberga 81 títols (76 llargmetratges i 5 curts) que conformen la programació del certamen, el qual gira entorn un concepte comú: Europa.

Però això no és tot, ja que des de la passada edició es va establir la seu a Palma de Mallorca i del 26 de juny al 2 de juliol tindran lloc projeccions, conferències, concerts i jornades tan educatives com professionals. Totes les sessions seran gratuïtes i es podran veure films d’estrenes mundials o nacionals, molts dels quals han estat premiats o han estat destacats en altres festivals de cinema.

A més, per primera vegada en la història del festival, una selecció de pel·lícules estaran disponibles en català, gràcies al naixement de la plataforma FilminCAT. La tria és variada i inclou pel·lícules catalanes com Julia Ist o balears com En acabar, així com altres títols que s’inclouran en versió original amb subtítols en català.

Entre la variada programació cal destacar els debuts com a cineastes de les actrius Vanessa Redgrave o Tilda Swinton, els darrers treballs de directors com Michel Gondry, Sergei Loznitsa o el romanès Adrian Sitaru, a més de pel·lícules premiades a altres festivals com Cannes (Dogs) o al de Venècia (The Last of Us).

 

Els 81 títols estan dividits en 7 variades i completes seccions: Generació (Europa està a les seves mans), Memòria (el passat d’Europa), Murs i Fronteres (barreres per enderrocar n’hi ha moltes), Política i Controvèrsia (la gestió del conflicte), Educació (aules en conflicte), Focus Rússia (passat i present al centenari de la Revolució) i Curtmetratges (Europa en curt).

El preu de cada pel·lícula serà de 2’95 euros, però es podrà adquirir un abonament pel festival sencer per 20 euros o 10 euros en el cas dels subscriptors de Filmin. Per a més informació i per veure la programació complerta es pot consultar el web oficial: http://elcinefil.cat/2017/06/23/latlantida-film-fest-torna-mes-europeu-que-mai/