“Las herederas” es podra veure al Casal del Barri Poblenonou, el dijous 8 de juny

El dijous 8 de juny a les 19h es podrà veure el documental Las herederas de l’Anna Boyé al Casal del Barri del Poblenou. Desprès haurà una xerrada debat sobre Matriarcats (*)

 “Las herederas” neix de “Matriarcats”, un projecte etnogràfic, fotogràfic i pedagògic que porta un temps desenvolupant l’Anna Boyé per descobrir l’essència de les societats matriarcals del món a tothom. L’estrena oficial va tenir lloc el 25 de maig a Casa Golferichs (Barcelona), i pel limitat aforament de la sala, unas 50 persones no van poder veure aquesta projecció.
Las herederas” surt d’un viatge a Sumantra que va fer Boyé per estudiar i conèixer als minangkabau, una societat matriarcal musulmana, de més de quatre milions de persones, on les dones transmeten el llinatge, hereten la terra i els béns de la família. Un documental que relata com la natura és una mestra que guia i el consens entre l’home i la dona és la base de la comunitat al poble de Sumantra.Durant els seus estudis i viatges a una gran diversitat de cultures i de religions, l’Anna es va adonar de les discriminacions que pateix la dona i es vaig preguntar si hi havia llocs on la dona tingués un paper rellevant. I sí, n’hi ha, i Boyé s’ha encarregat de viatjar a la societat bijagó, a Guinea Bissau, mosuso, a Xina, amb dones de Juchitán, Méxic, Quero i Huilloc, a Perú, per tal de viure-ho en primera persona i descobrir-lo al món. (+info a santmartiambveudedona.cat)

Si estàs interessat en conèixer de més a prop a la societat minangkabau i amb la pel·lícula i vols viure directament l’experiència,  l’autora està organitzant un viatge antropològic per descobrir-ho a hom que ho desitgi. Per a més informació, entra a la web: http://matriarcados.com/

(*) Rambla del Poblenou, número 49

About The Author

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

… AMB EL SUPORT DE:

all film juntos banner

pac banner

pac banner

Open chat
Contacta amb nosaltres de manera ràpida
Si ens pots deixar aquí el teu missatge el llegirem i el contestarem en breu...