“Las herederas” es podra veure al Casal del Barri Poblenonou, el dijous 8 de juny

El dijous 8 de juny a les 19h es podrà veure el documental Las herederas de l’Anna Boyé al Casal del Barri del Poblenou. Desprès haurà una xerrada debat sobre Matriarcats (*)

 “Las herederas” neix de “Matriarcats”, un projecte etnogràfic, fotogràfic i pedagògic que porta un temps desenvolupant l’Anna Boyé per descobrir l’essència de les societats matriarcals del món a tothom. L’estrena oficial va tenir lloc el 25 de maig a Casa Golferichs (Barcelona), i pel limitat aforament de la sala, unas 50 persones no van poder veure aquesta projecció.
Las herederas” surt d’un viatge a Sumantra que va fer Boyé per estudiar i conèixer als minangkabau, una societat matriarcal musulmana, de més de quatre milions de persones, on les dones transmeten el llinatge, hereten la terra i els béns de la família. Un documental que relata com la natura és una mestra que guia i el consens entre l’home i la dona és la base de la comunitat al poble de Sumantra.Durant els seus estudis i viatges a una gran diversitat de cultures i de religions, l’Anna es va adonar de les discriminacions que pateix la dona i es vaig preguntar si hi havia llocs on la dona tingués un paper rellevant. I sí, n’hi ha, i Boyé s’ha encarregat de viatjar a la societat bijagó, a Guinea Bissau, mosuso, a Xina, amb dones de Juchitán, Méxic, Quero i Huilloc, a Perú, per tal de viure-ho en primera persona i descobrir-lo al món. (+info a santmartiambveudedona.cat)

Si estàs interessat en conèixer de més a prop a la societat minangkabau i amb la pel·lícula i vols viure directament l’experiència,  l’autora està organitzant un viatge antropològic per descobrir-ho a hom que ho desitgi. Per a més informació, entra a la web: http://matriarcados.com/

(*) Rambla del Poblenou, número 49

About The Author

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

all film juntos banner

all film juntos banner

PATROCINADORS

Zona Franca Consoci banner

CROWDANDPLAY

all film juntos banner

Propers esdeveniments:

RSS SEGUEIX AREAVISUAL.ORG

 • PALMARÉS DEL 59FICX – FESTIVAL DE GIJON
  El Jurado Internacional de la Competición Retueyos de la 59ª edición del Festival Internacional de Cine de Gijón/Xixón, integrado por Astrid Adverbe, Fon Cortizo e Isabel Orellana ha concedido los siguientes premios a los largometrajes participantes en la Selección Oficial – Competición Retueyos: PREMIO AL MEJOR LARGOMETRAJE Rien à foutre de Emmanuel Marre y Julie Lecoustre (Bélgica, Francia, 2021) “Por […]
  Administración Areavisual.Org
 • PODCAST: ROGER KOZA CONVERSA CON GUERIN, PLADEVALL Y TISMINETZKY ACERCA «D’OMBRES»
  Roger Alan Koza crítico , escritor, jurado, programador y también realizador de varios programas sobre cine en diferentes emisoras de tv y radio presenta este podcast de conversación entre JOSE LUIS GUERÍN, TOMAS PLADEVALL y JOAN TISMINETZKY para hablarnos de la película «D’ombres» entre otras cuestiones. (Este programa ha sido grabado en directo en el […]
  areatv
 • FICX FESTIVAL GIJON 2021: RESUMEN AUDIOVISUAL
  Presentamos este video-resumen breve de la última edición del FICX Festival de Cine de Gijon ENLACE
  areatv

CERCA A AREAVISUAL.CAT

Open chat
Contacta amb nosaltres de manera ràpida