Avui, dijous 25 de maig a les 19h s’estrena el documental Las herederas de l’Anna Boyé a la Casa Golferich, al carrer Gran Via de les Corts Catalanes,491. “Las herederas” neix de “Matriarcats”, un projecte etnogràfic, fotogràfic i pedagògic que porta un temps desenvolupant l’Anna Boyé per descobrir l’essència de les societats matriarcals del món a tothom.

“Las Hetederas” d’Anna Boyé

Durant els seus estudis i viatges a una gran diversitat de cultures i de religions, l’Anna es va adonar de les discriminacions que pateix la dona i es vaig preguntar si hi havia llocs on la dona tingués un paper rellevant. I sí, n’hi ha, i Boyé s’ha encarregat de viatjar a la societat bijagó, a Guinea Bissau, mosuso, a Xina, amb dones de Juchitán, Méxic, Quero i Huilloc, a Perú, per tal de viure-ho en primera persona i descobrir-lo al món.

Las herederas” surt d’un viatge a Sumantra que va fer Boyé per estudiar i conèixer als minangkabau, una societat matriarcal musulmana, de més de quatre milions de persones, on les dones transmeten el llinatge, hereten la terra i els béns de la família. Un documental que relata com la natura és una mestra que guia i el consens entre l’home i la dona és la base de la comunitat al poble de Sumantra.

Si estàs interessat en conèixer de més a prop a la societat minangkabau i amb la pel·lícula i el llibre de “Las herederas” no en tens prou, l’autora està organitzant un viatge antropològic per descobrir-ho a hom que ho desitgi.

Per a més informació, entra a la web: http://matriarcados.com/