Del 18 al 27 de maig, la construcció i la reconstrucció d’imatges i atmosferes audiovisuals irrompen en llocs com el MACBA, l’Associació Catalana d’arquitectes o el Centre d’Arts Santa Mònica en ocasió del LOOP Festival Barcelona 2017. El 15è aniversari del festival internacional d’imatge en moviment dona homenatge als defensors del videoart, d’entre els anys 60 als 90, com Eugenia Balcells, David Hall, Berly Korot, senyor de xip, Mary Lucier, Antoni Muntadas, Nam June Paik, Carles Pujolm, Stenia i Woody Vasulka i Peter Weibel.
A més d’exposicions, projeccions, visionat de programes de cinema … i moltes altres activitats, el festival comptarà novament amb les LOOP Talks, unes xerrades que reuneixen a professionals de la indústria – artistes, galeristes, col·leccionistes, comissaris, representants d’institucions, crítics i investigadors- internacionals relacionats amb la creació de pel·lícules de videoart.
Aquest any, en la programació del Festival LOOP, podem trobar “Primer mort”, la primera peça de videoart creada a Espanya, el 1969, per la col·lectiva Maduixer Jardí. A més aquesta projecció, que es celebrarà a l’Escola Catalana d’Arquitectura, els amants del videoart més veterans podran recordar la Mostra de Vídeos Experimentals organitzada a la festa de la Mercè el 1984, on és contemplaven les noves pràctiques artístiques emergents de la irrupció massiva de la televisió i de la gravació en vídeo entre els amants de les audiovisuals més inquiets i curiosos.
La darrera edició del LOOP Festival Barcelona és potser l’edició més retrospectiva de la seva història Per això, els treballs de Muntadas, Eugènia Balcells i Carles Pujol és podran conèixer des d’una perspectiva diferent i recent al Centre Santa Mònica, dins de l’exposició “(Re) visionados, (Re) vistados“, on podrem conèixer la peculiar evolució del videoart a Espanya.

Consulta tota la programació a la página web: http://loop-barcelona.com/