El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol dedicar els debats solidaris d’aquest any al continent africà. A la nostra culturització Àfrica és la gran absent. Absent dels ensenyaments acadèmics, absent dels mitjans de comunicació, excepte quan hi ha un conflicte o drama important, distorsionada pels estereotips heretats d’un passat colonial. Poc sabem d’Àfrica, i la tenim tan a prop!
Per introduir els nostres debats de 2017 començarem amb el més africà que hi ha entre nosaltres: les persones africanes. Unes, les menys, convertides en ciutadanes de ple dret, d’altres, lluitant per tal que se les permeti viure aquí de manera digna i plena de drets. Més endavant anirem aprofundint, acompanyats de persones expertes, en qüestions polítiques, socials i culturals que ens acostaran a un millor coneixement del continent veí.
Comencem, doncs, amb Àfrica aquí el proper dia 22 de març, a les 18,30h, a la seu del Col·legi de Periodistes (Rambla de Catalunya, 10, pral.)
Us hi esperem!!!!