Millor Pel·lícula: LA PROPERA PELL Dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo, escrita per Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo i produïda per Corte y Confección de Películas, La Termita Films, Sentido Films i Bord Cadre Films.

Nominades:EL REI BORNI Escrita i dirigida per Marc Crehuet i produïda per Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i Televisió de Catalunya, LES AMIGUES DE L’ÀGATA Escrita i dirigida per Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen i produïda per Lastor Media iTOTS ELS CAMINS DE DÉU Dirigida per Gemma Ferraté, escrita per Gemma Ferraté i Eduard Sola i produïda per Niu d’Indi

Millor Pel·lícula en llengua no catalana: A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE) Dirigida per Juan Antonio Bayona, escrita per Patrick Ness i produïda per A Monster Calls AIE, Telecinco Cinema, Apaches Entertainment i Películas La Trini,

Nominades: 100 METROS Escrita i dirigida per Marcel Barrena i produïda per Cien Metros La Película AIE, Castelao Pictures i MGN Filmes, CALLBACK Dirigida per Carles Torras, escrita per Carles Torras i Martín Bacigalupo i produïda per Zabriskie AIE, Glass Eye Pix i Zabriskie Films, LA MORT DE LOUIS XIV (LA MORT DE LLUÍS XIV) Dirigida per Albert Serra, escrita per Albert Serra i Thierry Lounas i produïda per Capricci Films, Andergraun Films i Rosa Filmes

Millor Direcció: Juan Antonio Bayona per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE)

Nominades: Albert Serra per LA MORT DE LOUIS XIV (LA MORT DE LLUÍS XIV), Isaki Lacuesta i Isa Campo per LA PROPERA PELL i Marc Crehuet per EL REI BORNI

Millor Guió: Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo per LA PROPERA PELL

Nominades: Carles Torras i Martín Bacigalupo per CALLBACK, Marc Crehuet per EL REI BORNII Marcel Barrena per 100 METROS

Millor Protagonista Femenina: Emma Suárez per LA PROPERA PELL

Nominades: Betsy Túrnez per EL REI BORNI, Ruth Llopis per EL REI BORNI i Sílvia Pérez Cruz per CERCA DE TU CASA

Millor Protagonista Masculí: Eduard Fernández per EL HOMBRE DE LAS MIL CARAS

Nominades. Alain Hernández per EL REI BORNI, Àlex Monner per LA PROPERA PELL i Miki Esparbé per EL REI BORNI

Millor Direcció de Producció: Sandra Hermida per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE)

Nominades: Toni Carrizosa per TORO, Teresa Gefaell i Alberto Álvarez per 100 METROS iXavi Resina per LA PROPERA PELL

Millor Pel·lícula Documental: ALCALDESSA Dirigida per Pau Faus, escrita per Pau Faus i Ventura Durall i produïda per Nanouk Films

Nominades: BIGAS X BIGAS Dirigida per Bigas Luna, escrita per Bigas Luna i Carmen Chaves i produïda per El Algarrobo Films AIE, PRIORAT Dirigida per David Fernández de Castro, escrita per David Fernández de Castro, Santi Suárez, Toni Orensanz i Tono Folguera i produïda per Lastor Media, Un Capricho de Producciones i Televisió de Catalunya, SEXE, MARAQUES I CHIHUAHUES Escrita i dirigida per Diego Mas Trelles i produïda per Minimal Films, Televisión Española i Televisió de Catalunya

Millor Curtmetratge: TIMECODE Dirigit per Juanjo Giménez, escrit per Juanjo Giménez i Pere Altimira i produït per Nadir Films

Nominades: EN LA AZOTEA Dirigit per Damià Serra Cauchetiez, escrit per Damià Serra Cauchetiez i Miguel Casanova i produït per Escac Films, GRAFFITI Dirigit per Lluís Quílez Sala, escrit per Javier Gullón i Lluís Quílez Sala i produït per Euphoria Productions i Cristian Guijarro Ramos i TIGER Escrit i dirigit per Aina Clotet i produït per Aima Productions

Millor Pel·lícula per a Televisió: EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA Dirigida per Roman Parrado, escrita per Eduard Sola i produïda per Setmàgic Audiovisual, Televisió de Catalunya i Enciende TV

Nominades: FASSMAN: L’INCREÏBLE HOME RADAR Dirigida per Joaquim Oristrell, escrita per Joaquim Oristrell i Anna Llauradó i produïda per Mallerich Films, Alicorn Films, Televisió de Catalunya i Televisión Española, LA XIRGU Dirigida per Sílvia Quer, escrita per Margarita Melgar i produïda per Distinto Films, Zenit TV, Tito Clint Movies, Televisió de Catalunya i Televisión de Galicia, LAIA Dirigida per Lluís Danés, escrita per Lluís Arcarazo i Maria Jaén i produïda per Brutal Media i Televisió de Catalunya

Millor Pel·lícula d’Animació: OZZY Dirigida per Alberto Rodríguez i Nacho La Casa, escrita per Juan Ramón Ruiz de Somavía i produïda per Arcadia Motion Pictures, Pachacamac Films AIE, Capitán Araña i BD Animation

Millor Direcció Artística: Eugenio Caballero per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE)

Nominades: Roger Bellés per LA PROPERA PELL, Sebastian Vogler per LA MORT DE LOUIS XIV (LA MORT DE LLUÍS XIV) iSylvia Steinbrecht per EL REI BORNI

Millor Actriu Secundària: Adriana Ozores per CERCA DE TU CASA

Nominades. Clara Segura per 100 METROS, Greta Fernández per LA PROPERA PELL,

Millor Actor Secundari : Karra Elejalde per 100 METROS

Nominades: Bruno Bergonzini per 100 METROS, David Verdaguer per 100 METROS i Sergi López per LA PROPERA PELL

Millor Muntatge: Jaume Martí per CONTRATIEMPO

Nominades: Albert Serra, Artur Tort i Ariadna Ribas per LA MORT DE LOUIS XIV (LA MORT DE LLUÍS XIV), Domi Parra per LA PROPERA PELL i Jaume Martí i Bernat Vilaplana per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE)

Millor Música Original: Sílvia Pérez Cruz per CERCA DE TU CASA

Nominades: Arnau Bataller per THE CHOSEN (EL ELEGIDO), Fernando Velázquez per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE) i Gerard Gil per LA PROPERA PELL

Millor Fotografia: Oscar Faura per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE)

Nominats: Arnau Valls Colomer per TARDE PARA LA IRA, Diego Dussuel per LA PROPERA PELL i Jonathan Ricquebourg per LA MORT DE LOUIS XIV (LA MORT DE LLUÍS XIV)

Millor Vestuari: Nina Avramovic per LA MORT DE LOUIS XIV (LA MORT DE LLUÍS XIV)

Nominacions: Steven Noble per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE), Ariadna Papió per GERNIKA i Mercè Paloma per THE CHOSEN (EL ELEGIDO)

Millor So.Oriol Tarragó, Peter Glossop i Marc Orts per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE)

Nominacions: Albert Manera i Xavier Mas per CERCA DE TU CASA, Alejandro Castillo, Amanda Villavieja i Denis Séchaud per LA PROPERA PELL i Marc Orts, Carlos Alberto Lopes i Branko Neskov per 100 METROS

Millors Efectes Visuals: Félix Bergés, Pau Costa, David Martí i Montse Ribé per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE)

Nominacions: Àlex Villagrasa per 100 METROS, Lluís Castells per THE CHOSEN (EL ELEGIDO) i Rafa Galdó per TORO

Millor Maquillatge i Perruqueria: Marion Vissac i Antoine Mancini per LA MORT DE LOUIS XIV (LA MORT DE LLUÍS XIV)

Nominacions: Marese Langan per A MONSTER CALLS (UN MONSTRE EM VE A VEURE), Miriam Blank i Laura Pellicciotta per LA PROPERA PELL i Patricia Reyes i Alba Guillén per 100 METROS

Millor Pel·lícula Europea: ELLE Dirigida per Paul Verhoeven, escrita per David Birke i produïda per SBS Productions, Twenty Twenty Vision Filmproduktion, France 2 Cinéma i Entre Chien et Loup. França, Alemanya i Bèlgica

Nominacions: MUSTANG Escrita i dirigida per Deniz Gamze Ergüven i produïda per CG Cinéma, Vistamar Filmproduktion, Uhlandfilm i Bam Film. França, Alemanya i Turquia, SAUL FIA (EL FILL DE SAÜL) Dirigida per László Nemes, escrita per László Nemes i Clara Royer i produïda per Laokoon Filmgroup. Hongria i THE LOBSTER (LLAGOSTA) Dirigida per Yorgos Lanthimos, escrita per Yorgos Lanthimos i Efthimis Filippou i produïda per Element Pictures, Scarlet Films, Faliro House, Haut et Court i Lemming Film. Irlanda, Gran Bretanya, Grècia, França i Holanda