L’estrena a Barcelona del documental argentí

La parte por el todo” clourà la V edició de la Mostra de Curtmetratges per la Identitat

Després de recórrer Amèrica del Sud, Europa i amb vuit guardons a les seves esquenes, “La parte por el todo” arriba per primera vegada a Barcelona durant la tercera i última jornada de la V Mostra de Curtmetratges per la Identitat. La sessió tindrà lloc divendres 2 de desembre als Cinemes Girona (a les 20h) i comptarà amb la presència de dos dels seus directors: Roberto Persano i Juan Andrés Martínez.

La parte por el todo.jpg

El funcionament de les maternitats clandestines durant la darrera dictadura militar argentina centra “La parte por el todo”, documental que investiga i exposa com es va orquestrar el genocidi que planificà la sostracció sistemàtica d’identitat de nadons nascuts en captiveri: eren fills de dones segrestades, a les que se’ls robaven els fills i que després eren assassinades. Prenent com a eix narratiu els tres centres que van albergar la major quantitat de parts i el testimoni de tres néts que, nascuts respectivament en cada un d’ells, van ser recuperats per Abuelas de Plaza de Mayo, el documental es presenta com un viatge a la veritat que busca “donar llum sobre els indrets on es va donar a llum”. El minuciós retrat, que suposa la tercera col·laboració entre els seus directors (després de “El Almafuerte” i de “Nicaragua, el sueño de una generación”), arribarà a Barcelona després de projectar-se dilluns 28 de novembre a París.

Una història necessària que es podrà veure a la darrera jornada de la V Mostra de Curtmetratges per la Identitat, acompanyant la lectura dels premis de les obres a concurs projectades durant les dues jornades anteriors (aquí podeu veure el PROGRAMA)

Perquè, tal com expressava un dels seus directors, Roberto Persano, en una entrevista amb Ràdio Continental d’Argentina:
“Mentre hi hagi ferides que no tanquen, mentre hi hagi centenars de joves amb una identitat adulterada des del seu naixement i mentre hi hagi responsables i còmplices encara lliures, aquest tipus de pel·lícules aporten a la construcció de la nostra memòria col·lectiva.”

Estrena a Barcelona de “La parte por el todo”

Divendres 2 de desembre a les 20h

Cinemes Girona de Barcelona

(Secció fora de concurs de la V Mostra de Curtmetratges per la Identitat)

Argentina, 2015. Llargmetratge documental. Durada: 72 minuts.

Direcció i guió: Roberto Persano, Juan Andrés Martínez Cantó i Santiago Nacif Cabrera.

TRÀILER