POSTER MAILCHIMP ACABAT

El proper 1 de desembre a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documental presenta : Ajoblanco, Crónica en Rojo y Negro de David Fernández de Castro.

Ajoblanco relata la història d’una de les publicacions catalanes més emblemàtiques de la segona meitat dels anys 70, possiblement la que millor va reflectir un període crucial de la nostra història recent: la Transició i el posterior desencís d’aquells que apostaven per la transformació social i política.

Al marge d’estar més o menys d’acord amb les tesis de la revista, no es pot negar que Ajoblanco va ser un dels corrents d’aire nou que erosionaren el statu quo dels últims anys del franquisme. Atacada tant per l’esquerra tradicional com pels sectors immobilistes, hi varen confluir diferents col·lectius: naturisme, drogues, alliberació sexual, còmics, feminisme, ecologia, etc. i molt especialment el corrent contracultural que havia anat creixent des de l’inici de la dècada i el moviment llibertari, revifat per la recuperació de la CNT. L’intent de fer convergir aquests dos corrents va ser un dels principals propòsits  d’Ajoblanco, intent que va cristal·litzar en l’organització de les Jornades llibertàries l’estiu del 1977.

Produïda per Tono Folguera, un dels productors mes actius del panorama documental televisiu independent, i realitzada per David Fernández de Castro, un director i guionista compromès amb la recuperació crítica de la transició, el documental, que encara no s’ha vist a cap TV, s’estrena a Visions documentals.

Després de la projecció, a més del productor i el director, comptarem amb la presència d’en Pepe Ribas i altres membres fundadors d’ Ajoblanco, que entaularan un col·loqui amb el públic.

 

Us hi esperem!