* Els guanyadors rebran 6000 € per a cada pilot de televisió i 1000 € per a cadascun de ràdio i tindran la possibilitat d’emetre el seu projecte a TV3, Catalunya Ràdio i les emissores i televisions locals

* Els treballs seleccionats es donaran a conèixer el 3 de juny al MAC

La Xarxa, TV3 i Catalunya Ràdio i Granollers Audiovisual estan a punt de tancar la convocatòria per a produir projectes televisius i radiofònics d’interès tant per als mitjans nacionals com per als locals. Una iniciativa conjunta que vol estimular el sector audiovisual català a generar continguts innovadors i prou dúctils per encaixar a les graelles de TV3 i els canals locals, d’una banda, i de Catalunya Ràdio i les emissores municipals, de l’altra.

Aquesta experiència entronca amb la filosofia de programes com la Gran Final del concurs lingüístic Pica Lletres que s’emet des de fa anys per les televisions locals i també pel Canal Super3. Una altra producció recent que han compartit les dues antenes és el documental Somiar un país, construir un somni sobre la Mancomunitat de Catalunya.

El MAC és el receptor dels projectes i durant el certamen d’enguany, previst per al 3 de juny a Granollers, es donaran a conèixer els treballs seleccionats.

Projectes divulgatius, culturals o d’entreteniment

Tant a la convocatòria de televisió com la de ràdio, hi poden concórrer projectes divulgatius, culturals o d’entreteniment i de temàtica lliure. Pel que fa a la durada, es valoraran preferentment les propostes d’entre 13 i 25 minuts per televisió i d’entre 25 i 55 minuts de ràdio.

Entre totes les candidatures rebudes, el jurat, integrat per professionals de La Xarxa, TV3, Catalunya Ràdio i Granollers Audiovisual, escollirà 10 finalistes en l’apartat de televisió i 5 en el de ràdio. Els responsables dels projectes que hagin superat aquest primer filtre hauran d’exposar-los a les sessions de ‘pitching’ del MAC. Finalment, el jurat anunciarà abans de cloure el certamen els treballs seleccionats: 5 per a televisió i 3 per a ràdio. Pel que fa a l’aportació econòmica, es destinar
an 6000 € a cada pilot de televisió i 1000 € a cadascun de ràdio.

Els projectes seleccionats hauran d’executar-se abans d’acabar el 2015 i hauran de ser emesos en els propers dos anys.

Les inscripcions per a les dues convocatòries –de televisió i ràdio– acaben el 15 de maig. Per consultar les bases i fer la inscripció, entreu a www.audiovisualmac.cat, a l’apartat Premis MAC i ompliu els camps del formulari.