El proper dimarts 3 de febrer a Visions documentals projectarem: Darrere la finestra

Darrere la finestra

DARRERE LA FINESTRA (1)Una de les principals víctimes del franquisme va ser la infància. Als adults se’ls va reprimir, però com a mínim havien tingut temps de formar-se, mentre que els infants, no van tindre alternativa, la repressió per a ells va ser absoluta. La seva historia encara esta per fer i cal rescatar-la perquè nomes si en recuperem la memòria sobreviurà.

Des de Visions documentals hem volgut mostrar, sempre que ha estat possible, documentals sobre la recuperació de la memòria històrica, especialment la de aquells fets menys coneguts. Darrere la finestra, un documental que no ha estat estrenat ni al cinema ni a la TV, n’és un cas exemplar. En un exercici d’honestedat històrica, que dona veu tan a les opinions critiques com a les favorables, el documental narra, a traves dels seus protagonistes, la vida als centres de menors franquistes i l’intent, finalment avortat, de dues dones que tracten de reformar-ne un, des de dintre del sistema. Un tema del que, a banda de la excel·lent sèrie Paracuellos (1976) del dibuixant Carlos Giménez, pràcticament no se n’ha parlat.