LAT CINEMA CASA AMÈRICA CATALUNYA PRESENTA: “AQUÍ ES DONDE”
Es tracta d’una MOSTRA DE DOCUMENTALS LLATINOAMERICANS
(els divendres a les 20:00h a partir del 5 de setembre al 3 d’octubre, entrades a 2,50€).

Us passem el llistat:

Divendres 5 de setembre: 20:00h (VOS EN ANGLÈS)

LOS HEREDEROS (Mèxic, 90′)

Els nens del camp mexicà comencen a treballar des de molt petits. Los Herederos és un retrat de les seves vides i de la seva lluita diària per la supervivència. Han heretat la misèria de generació en generació i romanen captius en un cicle de pobresa heretada.
TRAILER : https://www.youtube.com/watch?v=fDyiISiXpHE

Divendres 12 de setembre: 20:00h (VOS EN ANGLÈS)

EL LUGAR MÁS PEQUEÑO (Mèxic-El Salvador, 104′) + NIÑOS DE AGUA (El Salvador, 15′)

Al 1979, a El Salvador va començar una guerra civil que va durar 12 anys i va deixar més de 180.000 morts. Molts pobles van ser arrasats per l’exèrcit, canviant per complet la vida dels seus habitants. El Lugar Más Pequeño mostra la història i els testimonis de les persones que van seguir vivint amb la imatge sempre present dels seus difunts. El curtmetratge Niños de Agua és un retrat de la infància salvadorenca. Els nens narren el seu dia a dia, sempre marcat per l’absència i la constant recerca de l’aigua.
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=zc2parYytMs

Divendres 19 de setembre: 20:00h

LA LENGUA (Xile, 53′) + PEQUEÑAS VOCES (Colòmbia, 75′)

La Lengua (Dungun) explica la història de la docent maputxe Elba Huinca, qui treballa per rescaptar la llengua del seu poble en una escola de Santiago de Xile. En aquesta missió no només busca revaloritzar la identitat oculta de molts alumnes, sinó també educar-los en el respecte.
Pequeñas Voces és un documental d’animació basat en entrevistes i dibuixos d’una generació de nens desplaçats, que van créixer a Colòmbia enmig de la violència i el caos. És un retrat de l’altra cara de la guerra colombiana que, segons dades de Unicef ha obligat a més d’un milió de nens a abandonar les seves cases.

La Lengua (Dungun) explica la història de la docent maputxe Elba Huinca, qui treballa per rescaptar la llengua del seu poble en una escola de Santiago de Xile. En aquesta missió no només busca revaloritzar la identitat oculta de molts alumnes, sinó també educar-los en el respecte.
Pequeñas Voces és un documental d’animació basat en entrevistes i dibuixos d’una generació de nens desplaçats, que van créixer a Colòmbia enmig de la violència i el caos. És un retrat de l’altra cara de la guerra colombiana que, segons dades de Unicef ha obligat a més d’un milió de nens a abandonar les seves cases.

Divendres 26 de setembre: 20:00h

CUÁL ES EL CAMINO A MI CASA? (EUA-Mèxic, 83′) + LOS DOS SABERES (Perú, 30′)

El llargmetratge ¿Cuál es el camino a mi casa?, amb subtítols en anglés, mostra els perills que assetgen a les milers de persones que intenten entrar als Estats Units d’Amèrica des de Mèxic. Una experiència narrada des dels ulls d’uns nens, que enfronten amb valor i habilitat les terribles adversitats que comporta arribar als Estats Units. Iskay Yachay: Los dos saberes dóna veu als camperols del Cuzco, Perú. Expliquen quina escola volen per als seus fills i quina educació necessiten. Al llarg dels últims anys, la institució Ceprosi de Cuzco treballa amb grups de mestres i pares de família per aconseguir una nova reflexió sobre l’educació.

Divendres 3 d’octubre: 20:00h (VOS en Anglès)

CANÍCULA (Mèxic, 65′) + NARANJA DULCE (Mèxic, 24′)

Canícula tracta la història d’un grup de alfareres totonacas i també la d’una escola de vol per a nens, ambdues en la comunitat Zapotal Santa Cruz, a Veracruz (Mèxic). Aquest llargmetratge documental de José Álvarez relata com, segons la mitologia totonaca, durant els quaranta dies de canícula, l’època més calorosa de l’any, l’ésser humà ha de fer mèrits davant els déus perquè el cicle continuï. Naranja Dulce ens transporta per una seguit de dreceres que evoquen les reflexions més íntimes dels nens i nenes que viuen a la serra huasteca del Naranjal.